Loading...

۱۳۹۱ اسفند ۲۹, سه‌شنبه

شیرینی آلمانی‌ ( مشهدی )


مواد لازم :
پودر قند ۱۰۰ گرم
روغن جامد یا کره ۳۰۰ گرم
شربت ۶۰ گرم
شیر ۶۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
وانیل کمی‌
آرد ۶۰۰ گرم
مارمالاد به میزان لازم
خلال بادام ، خلال بسته ، کنجد به میزان لازم
مواد لازم برای شربت :
شکر ۱/۲ پیمانه
آب ۱/۴ پیمانه
گلاب ۱ قاشق چایی خوری


طرز تهیه :
کره و پودر قند را هم بزنید تا نرم و سبک شود . سپس شربت ، تخم مرغ ، شیر و وانیل را اضافه کنید در حد مخلوط شدن هم بزنید آرد را کم کم اضافه کنید با لیسک مخلوط کنید این خمیر کمی‌ چسبانده هست در کیسه فریزر بگذارید و در یخچال ۱ سأعت استراحت دهید . سپس پس از این مدت خمیر را بین دو تا نایلون با کمک وردنه پهن کنید  به قطر نیم سانت خمیر را جفتی قالب بزنید چون این شیرینی جفتی روی هم بعد از پخت قرار میگیرند پس باید یکی‌ زیرین ساده و یکی‌ برای روی شیرینی سوراخ دار در نظر بگیرید . شیرینی‌ها را در سینی فر‌ که کاغذ روغنی قرار دادید  بچینید سینی را در فر‌ از قبل گرم شده  ۱۵۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید . بعد از این مدت وقتی‌ شیرنیها را از فر در آوردید وقتی‌ کاملاً سرد شد روی خمیری که ساده هست که زیرین قرار میگیرد مارمالاد بریزید روی آن شیرینی سوراخ دار را بگذارید جفتی بچسبانید . برای چسباندن مواد رویه از عسل گرم شده یا شربت غلیظ شده  استفاده کنید به این صورت که با برس روی شیرینی بزنید  به دلخواه در ظرف  خلال بادام یا کنجد یا خلال پسته  فرو ببرید تا بچسببد .


۲۶ نظر:


  1. WwWwOoOo اینها خیلی خوب شدند عارفه جون
    خوردن داره حسابی ی ی

    پاسخحذف
  2. عارفه جون واقعا یکی از خوشگلترین شیرینی های مشهدی که دیدم همینا هستن، عارفه چرا بعضی از پستات عین این را من فکر میکنم قبلا هم دیده بودم؟ گیج شدم!

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. لطف داری الهام جونم . اشتباه نمیکنی‌ گلم من عکس این شیرینی رو برای تبریک تولد بعضی از دوستان تو فیس‌بوک گذاشته بودم . ولی‌ تو وبلاگم اولین بار هست که گذاشتم .

      حذف
  3. دلم آب شد! چقد این عکس آخری خوشگله! با آدم حرف می زنه! دست عارفه جونم درد نکنه!
    راستی خانووم عیدت مبارک باشه عزیزم! ایشالا سال خوبی پیش رو داشته باشی!

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. قربون اون دلت بشم شبو جونم خدا نکنه آب بشه ))))))) . ممنونم عزیزم .
      عزیزم سال نوی تو هم مبارکککککککک . ایشالا سال خوبی‌ همراه با سلامتی و موفقیت در پیش داشته باشی‌ گلم .

      حذف
  4. وووووی چقدر اینا خوشگلن ، به به ؛ دست گلت درد نکنه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. قربونت دوست جونم . چشمای خوشگلت اینها رو قشنگ میبینه عزیزم .

      حذف
  5. سلام عزیزم. سال نو مبارک باشه بر شما :) به امید یک سال خوب استاد جان. گل گل گل

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ممنونم دوست عزیزم . عید شما هم مبارککککککککک عزیزم . حالا کو تا استادی عزیز دلم شما به من لطف دارید . متشکرم

      حذف
    2. اختيار داري عارفه جونم! خيلي هم استادي!!! ( اين دو كلوم بود از مادر عروس!!!!!)

      حذف
    3. ای قربون مادر عروس بشم من . لطف داری عزیز دلم . مرسییییییییییییی

      حذف
  6. خیلی عالی و هوس انگیز شده عارفه جون دستت درد نکنه ***

    پاسخحذف
  7. هوراااا اینا رو واسه تولد من فرستاده بودی برام...خیلییییییی خوشگل شدن .. من می خواستم امسال درست کنم واسه عید که خب نشد...خدا خیرش ندههههههه
    عالی شده..محشرههههههههه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. آره هانیه جون اولین بار برای تولد تو فرستادمشون . حیف که نتونستی برای عید درست کنی‌ )))) خیلی‌ خوشمزه هستنند . مرسیییییییییییی دوست جون .

      حذف
  8. سلام
    عارفه جون میشه اینها رو ریز ریز درست کرد ؟ با قالب نان نخودچی منظورمه
    یه سوال دیگه اگر بخوایم ریز درستشون کنیم مدت زمان پخت چقد میشه و اگر بخوایم قهوه ای رنگ شن. شکر قهوه ای استفاده کنیم یا پودر کاکائو بزنیم ؟؟؟


    ممنون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. بهاره جون این دستور اصلا شکر نداره پودر قند داره )))))) عزیزم من اگر بودم پودر کاکائو هم نمی‌زدم این شیرینی‌ باید رنگ روشن داشته باشه شما میتونید توی فر‌ مدت بیشتری بذارید تا طلایی تر شود فقط حواست باشه خشک نشه )))))))

      حذف
  9. با سلام
    جمعه ای که گذشت فرصتی دست داد تا به بهانه عید یک شیرینی درست کنم تا اگر خوب شد و بچه ها پسندیدن برا میز مهمونی عید هم قرارش بدم از طرفی مدتی بود میخواستم یه شیرینی مربایی خوب درست کنم .خوب قبل از شروع چی لازم بود یک رسپی قابل اعتماد. این بود که اومدم سراغ عارفه خانم . الحق و والانصاف تا حالا نشده ناراضی بوده باشم از رسپیهای بی نظیر شما . آستینها رو بالا زدم شروع کردم از ساعت 2 بعد از ظهر تا 6 عصر بطول کشید (به جای شربت از عسل استفاده کردم .وسط شیرینیها از مارمالاد به) جاتون خالی بقدری خوب شده بود که خودم باورم نمیشد.خلاصه امسال هم مثل پارسال (نارگیلی) یه شیرینی برا پز دادن با یه رسپی خوب نصیبمان شد.ممنون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. واقعا خوشحالم که راضی‌ بودید آقا ابولفضل . بله خیلی‌ شیرینی‌ وقت گیری هست ولی‌ نتیجه کار خستگی‌ رو از تن بدر میبره . نوش جونتون
      سال نو رو هم پیشاپیش به شما و خانواده محترمتون تبریک میگم .

      حذف
  10. عارفه جون هرکاری میکنم بسکویت هام مثل مال شما نمیشه

    پاسخحذف
  11. عارفه جون سلام من هر کاری میکنم خمیر بسکویت خوب از آب درنمیاد وپرزپرزی میشه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. مرجان جان حتما اندازه گیری رو دقیق انجام نمیدی !!!!! حتما باید از ترازوی دجیتال استفاده کنی عزیزم .

      حذف
  12. salam mikhastam soal konam k cheghad bayad totd va khoshk bashad?mamnoon

    پاسخحذف
  13. سلام من شیرینی رو دوست کردم ولی فکر کنم از این اول خراب کاری شد شربت غلیظ نبود و مواد حسابی شل و چسبناک شده بود بعد از یک ساعت که توی یخچال بود دوباره مجبور شدم آرد اضافه کنم و باز برام توی یخچال برای یک ساعت ولی در آخر بد نشده بود ممنونم

    پاسخحذف