Loading...

۱۳۹۱ فروردین ۲۹, سه‌شنبه

کیک یزدی


 مواد لازم :
تخم مرغ ۴ عدد
شکر ۲۵۰ گرم
هل آسیاب شده ۱/۲ قاشق چایی خوری
روغن مایع ۳/۴ پیمانه
ماست ۱ پیمانه
آرد ۳۷۵ گرم
بکینگ پودر ۱/۴ قاشق چایی خوری
بکینگ سودا ۱/۲ قاشق چایی خوری
کنجد به میزان لازم



طرز تهیه :
شما عزیزان میتونید رسپی دیگه این کیک خشمزه را اینجا ببینید .  ابتدا تخم مرغ و شکر و هل را به مدت ۱۰ دقیقه هم بزنید تا غلیظ کرم مانند شود سپس روغن مایع و ماست را اضافه کنید و هم بزنید . سپس تمام مواد خشک ( آرد ، بکینگ پودر ، بکینگ سودا ) با هم الک کنید به یکباره به مواد قبلی‌ اضافه کنید در حد مخلوط شدن هم بزنید . سپس در قالب کیک یزدی کاغذ بگذارید ۲/۳ از آنها رو با مایه کیک پر کنید . در فر‌ ۲۰۰ درجه که از قبل گرم شده به مدت تقریبی ۴۰ دقیقه بپزید .


۴۷ نظر:

  1. وای ی ی ی تبریک میگم عارفه جون *****
    چه کار خوبی کردی ...همش میخواستم بهت بگم که اینکار رو بکنی
    ولی از اونجایی که خودت و من میدونم ....گفتم شاید امکانش نیست برات
    ولی الان خوشحال شدم که اینو دیدم
    اون هم با چه تصویریییییییی ، رفتم که بدروستمش :))
    راستی این بکینگ سودا چیه ؟؟ اگه نباشه ، مشکل پیش میاد ؟؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. مرسییییییییییی گیلدا جون . بکینگ سودا به اسم natron می تونی در فروشگاهها پیدا کنی عزیزم .

      حذف
    2. Natron= jooshe shirin

      حذف
  2. بکینگ سودا چیه؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. دوست عزیز میتونید بجای بکینگ سودا همون جوش شیرین را جایگزین کنید .

      حذف
  3. سلام، ممنون بابت این دستور خیلی خوشمزه.
    بکینگ سودا همون جوش شیرین هست

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. بله دوست عزیز میتونید بجای بکینگ سودا همون جوش شیرین را جایگزین کنید .

      حذف
  4. dost aziz bedon josh shirin ham bad nemisheh. chon josh shirin ya haman beiking soda bara medeh khili mozereh ageh azesh parhiz besheh khili behtareh.

    soaal che kar bayad kard ta pofshon nakhabeh albateh man belafaseleh ham dar nemyaram vali nemidodnam chera shansi gah pofesh mikhabeh. mamaon az rahnamaeeton. shaghayegh hastam

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. شقایق عزیز من هم می‌دونم جوش شیرین ضرر داره ولی‌ هم مقدار خیلی‌ کمی‌ استفاده میشه و هم ما خیلی‌ چیزایی که برای بدن ضرر داره در طول روز داریم مصرف می‌کنیم این هم روش ما که هر روز که کیک و شیرینی جوش شیرین دار نمی‌خوریم .
      عزیزم من تنها دلیلی‌ که به ذهنم می‌رسه این هست که شاید زد مواد رو بعد از ریختن آرد هم میزانی‌ . و اینکه شاید فر‌ شما مشکل داشته باشه . و حتما باید روی کیک رو + بزنی‌ اینکار خیلی‌ تاثیر توی غنچه شدن روی کیک داره .

      حذف
  5. خیلی عالی شدن حتما منم امتحان میکنم مرسی عارفه جون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می‌کنم لیلا جونم . از الان نوش جونت عزیزم .

      حذف
  6. man dost daram cake boye golab bedeh. va meghdari golab niz ba roghan mirizam.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. کیلی‌ کار خوبی‌ میکنی‌ عزیزم اینجوری عطر خوبی‌ میگیره . ولی‌ وجود هل توی این رسپی خیلی‌ کیک خوش عطر و بویی به ما میده . براتون لینک رسپی با گلاب کیک یزدی رو هم میفرستم عزیزم .
      http://ashpazoon.blogspot.de/2012/04/blog-post_1285.html

      حذف
  7. Ba salam,
    Mamnoon az in dastoore daghigh va aksahaye ziba. man ye soal dashtam dar in dastoor shir ya ab nabayad be mavad ezafe konim??? ozar mikham ke intor neveshtam man fonte farsi nadaram
    baz ham mamnoon
    negar

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می‌کنم نگار جون شما به من لطف دارید عزیزم . نه شیر و نه آب همون ۱ پیمانه ماست کار هردوی آنها رو انجام میده و کافی‌ هست .

      حذف
  8. salam dooste aziz
    kheili caketoon aaali shode
    mikhastam beporsam chetor enghadr khoshrang mishe o roosh tarak mikhore ? man harkari mikonam inshekli nemishe:(
    male shoma eine ghanadiha shode
    albate yekam feram ham moshkel dare vali nemidoonam be khatere fere ya chize dige
    mamnoon misham rahnamaee konid

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم .
      عزیزم خیلی‌ خوب بودن فر‌ توی پف کردن و ترک خوردن روی کیک تاثیر داره و اینکه بعد از اضافه کران آرد نباید زیاد مایه کیک رو هم بزنید .
      خیلی‌ ممنون عزیزم از لطفتون .

      حذف
  9. Hi, thank you for this amazing recipe. I have a few questions. How many cake yazdi will these ingrediants make? and how many cups is 375 gram or 250 gram? also is ghashogh chai khori the same as a teaspoon or a tablespoon? thank you so much

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام دوست عزیزم . این دستور حدود ۲۴ تا کیک یزدی میده باز بستگی داره که چقدر از مایه کیک توی قالبها بریزی . در مورد اندازه گیری عزیزم برای اینکه شیرینی خوبی‌ داشته باشی‌ حتما باید از ترزی دجیتل استفاده کنید . به هر حال من برای شما چند لینک میفرستم میتونید اونجا اندازه این مقدار شکر و آرد را با پیمانه پیدا کنید . این لینکها را که برای شما میزارم از اینجا کپی کنید و تو گوگل پیس کنید تا گوگل شما رو برای پیدا کردن این لینکها کمک کنه . موفق باشید .
      http://sabzotorsh.blogspot.de/2012/08/blog-post_8.html#more

      حذف
  10. age masto tokhmemorgh nazanim mishe cake yazdi ??

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. دوست عزیز من متوجه سوالتون نشدم !!!!!!)))))

      حذف
  11. vegan hastam mishe cake yazdi bedone masto va tokhme morgh dorust kard ya na.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. عزیزم نه متاسفانه نمیشه . تنها پیشنهادی که می‌تونم به شما بکنم که این دستور لیلا جون رو که لینکش رو برای شما میفرستم رو که و هم مثل شما دوست عزیز وگان هست رو انجام بدی فقط توش پودر هل و گلاب بریزی که برای شما تداعی کیک یزدی رو بکنه .
      http://www.yemalilar.com/2012/11/blog-post_25.html

      حذف
  12. کیک‌های خیلی‌ خوشمزه‌ای به نظر میرسن ، فقط می‌تونم بپرسم که ۱ پیمانه ماست حدودا چند گرم می‌شه؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی‌ ممنون دوست عزیز .
      شما میتونید در صورت نداشتن پیمانه از یک لیوان معمولی استفاده کنید .عزیزم ۱ پیمانه ماست ۲۴۵ گرم میشود .

      حذف
  13. سلام و مرسی‌ بابت دستور این کیک واقعا خوشمز، ولی‌ من یک مشکل دارم برا پختن این کیک، نمیدونم چرا با اینکه همهٔ این موارد رو رعایت کردم ولی‌ کیکم خمیر شده، همیشه کیکم خوب می‌شه ولی‌ نمیدونم چرا؟ چه کاری باید انجام داد که این مشکل پیش نیاد :-(

    پاسخحذف
  14. عزیزم جالب که این رسپی خیلی‌ پوک و سبک میشه . من بارها درستش کردم عزیزم دوباره امتحان کن . خیلی‌ هم داخل کپسولها رو پر نکن .

    پاسخحذف
  15. دوباره هم امتحان کردم ولی‌ بازم همین اتفاق افتاده، خانوم سلطانی من هروقت تو کیکم شیر یا ماست یا آب میوه می‌ریزم خمیر می‌شه نمیدونم چرا، شاید اینکه تخم‌مرغ رو خوب نمیزنم یا شاید آرد رو یه دفعه می‌ریزم، برام خیلی‌ عجیبه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نمیدونم والا عزیزم برای من هم عجیب هست . شاید دمای فر‌ رو کم میزاری . میدونی‌ برای این کیک اول باید فر‌ رو روی ۲۰۰ درجه روشن کنی‌ بعد از گذاشتن کیک دخل فر‌ بعد از ۱۰ دقیقه تا ۱۷۵ درجه کم کنی‌ .

      حذف
  16. merci Khanoom Soltani aziz, hatman emtehan mikonam.

    پاسخحذف
  17. عارفه جون سلام ممنون از اموزشای خوبتون این +رو کی باید روی کیک بذاریم عا دله هستم






    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عادله جون . عزیزم وقتی‌ که مایع کیک رو توی قالب ریختی و قبل از گذاشتن داخل فر‌ باید + رو با کرد که نوک اون رو توی روغن زدید یعنی‌ چرب باشه روی کیک‌ها بزنید .

      حذف
  18. ممنون از رسپئ خوبتون. کيک هاخيلئ زيبا شدند، من هل را سه برابر ريختم چون عطرشو خيلئ دوست دارم و فکر ميکنم کيک يزدئ هائ يزد هم عطر تندئ دارند برا همين خوشمزه و غير قابل مقاومت هستن!!! کيک من کمئ خشک بود به دليل اينکه مقدار کره رو يک دوم استفاده کردم،کلا از دستورتون خيلئ استفاده کردم، بازم ممنون از پيج خوبتون، موفق و سلامت باشيد
    شهرزاد

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نوش جونتون باشه شهرزاد جون . پیش خودمون بمونه من همیشه هل‌ و دارچین رو همه دستورها بیشتر می‌ریزم خوب عاشق عطر و بشون هستم دیگه . خوشحالم که دوست داشتید عزیزم و از این ممنونم که خبرش رو هم به من دادید تا من هم خوشحال بشم .

      حذف
  19. مرسی عارفه عزیزم.من به آشپزیتون ایمان دارم .خوشمزه اس عالیهههههههههههه عالییییی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. زینب جون من شرمنده میکنی‌ عزیزم . شما خودتون خیلی‌ با سلیقه و هنرمندی عزیزم .

      حذف
  20. سلام وخسته نباشید به خاطر اموزشهای خوبتون.عارفه جون میخواستم بدونم نمک میوه تو گنبدی گردن کیک یزدی تاثیر داره من خیلی دوست دارم کیکهایم مثل بیرون بشه اما نمی دونم چرا همش تخت میشه لطفا ریزه کاریها را برایم بگید.خدا به شما سلامتی بدهد

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام سمیره جون . عزیزم بله که بدونه نمک میوه هم کیک پف میکنه الان همین دستور کیک یزدی که شما زیرش کامنت گذاشتید نمک میوه نداره )))))) .
      عزیزم پف نکردن کیک دلیل زیادی داره :
      ۱) اصلا نباید در فر رو تا نیم سأعت اول پخت کیک به هیچ عنوان باز کنید .
      ۲) حتما باید مواد اولیه شما مثل تخم مرغ و کره و شیر ،... به دمیی محیط رسیده باشند یعنی‌ سرد نباشند .
      ۳) حتما مایل کیک رو تو قالب تا ۲/۳ پر کنید جا برای پف کردن کیک بذرید .
      ۴) حتما باید اندازه گیریتون دقیق باشه طبق رسپی که استفاده می‌کنید باشد و خیلی‌ دلیل دیگه .
      ۵) اگر حرارت فر بیشتر از حد گفته شده در رسپی باشد .
      ۶) یا اینکه قالب شما حجمش خیلی‌ بیشتر از مایه کیکتون باشه یعنی‌ قالب خیلی‌ بزرگ انتخاب کنید .
      ۷) بیشتر از حد همزدن مایه کیکتون .
      ۸) حتما از سالم و با کیفیت بودن بکینگ پودری که استفاده می‌کنید مطئمن باشید .......

      حذف
  21. khaylli alli mese hamishe ma ke khylli lezat va estefade mikonim .arezo
    t

    پاسخحذف
  22. ممنون از سخاوتت در اراىه تجربیات
    عزیزم خودت کدوم یکی از دو رسپی رو پیشنهاد میکنی؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش میکنم .
      من به شخصه همیشه این دستور رو درست میکنم چون موادش برام همیشه فراهم هست و تعدادی که به من کیک یزدی میده خیلی اوکی هست . والی ون دستوری که خامه داره خیلی دستور خوبی هست ولی میگم برای من همه یکی هستند بستگی داره کدمشون قلق کارش دستتون بیاد ..........

      حذف
  23. سلام، ممنون از دستور تهیه. من عاشق این کیک هستم و حتما آخر هفته درستش می‌کنم! فقط یه سوال: درجه فر که گفتین روی ۲۰ باش، به سانتیگراد گفتین یا فارینهایت.

    ببخشید چون من زیاد شیرینی‌ نپخته‌ام وارد نیستم و نمیدونم!

    باز هم ممنون که این دستور تهیه رو در اختیار ما گذاشتین!

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش میکنم خانومی . عزیزم منظورم ٢٠٠ درجه سانتیگراد هست .

      حذف