Loading...

۱۳۹۱ آذر ۱۶, پنجشنبه

نان پیتا



مواد لازم :
آب ولرم ۱ پیمانه
خمیر مایه فوری  ١ قاشق چایی خوری 
شکر ۱ قاشق چایی خوری
نمک ۱ و ۱/۲ قاشق چایی خوری
روغن  مایع  ۱ قاشق سوپ خوری
آرد تقریبا ۳۵۰ گرم



طرز تهیه :
 تمام مواد خشک را با هم مخلوط کنید روغن مایع را هم اضافه کنید سپس آب ولرم را کم کم بریزید خمیر را ورز دهید تا یک خمیر یکدست بدست آید . خمیر را در دمای محیط ۱/۵ سأعت استراحت دهید تا حجم آن ۲ برابر شود پس از این مدت خمیر را کمی‌ ورز دهید و از آن چانه‌های یک اندازه بردارید دوباره روی چانه‌های را بپوشانید و ۲۰ دقیقه دیگر استراحت دهید سپس آنها را در سطح آرد پاشی شده با وردنه باز کنید داخل فر از قبل گرم شده ۲۰۰ درجه قرار دهید نباید اصلا در فر را باز کنید تا نانها خوب پف کنند نانها را بعد از پخت در سفره بپیچید تا نرم بمانند .

۲۸ نظر:

  1. به به چه نون خوبی شده خیلی ام خوب پف کرده
    دستت درد نکنه عارفه جان و نوش جونتون ***

    پاسخحذف
  2. عارفه جون سلام
    خانم این نونا خیلی عالی شدند. منم خیلی دوستشون دارم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی‌ ممنون یاسمن جون . لطف داری عزیزم .

      حذف
  3. یکی از لذت بخش ترین نون درست کردناست...وقتی پف م یکنه خیلییی کیف می کنه آدم..منم درستش کردم و با فلافل خوردیم ..باز دلم خواست عارفه...خدا بگم چی کارت کنه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. آخ گفتی‌ هانیه جون . وقتی‌ به شیشه فر‌ نگاه میکنی‌ میبینی‌ نونها دارند پف می‌کنن . چه لذتی میبره آدم . مرسییییییییییی عزیزم .

      حذف
  4. ای نونوای من ، عاااالی شده :))))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. لطف داری دوست جونم . ممنون عزیزم .

      حذف
  5. به به! اگه کوکویی , کتلتی, ... هم بزاریم کنارش چی میشه!
    دست گل عارفه جونم درد نکنه!

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. تو بیای پیشم شبو جون هر چی‌ دوست داشته باشی‌ درست می‌کنم بذاری توی این نونهای تپل بوخوری عزیزم .
      مرسییییییییی عزیزم .

      حذف
  6. خیلی وقته که این نان رو میخواهم تهیه کنم ، فقط به خاطر اون پوفش :))))
    حالا فکر کنم با این دستور دست بکار شم :))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. حتما درست کن گیلدا جون خیلی‌ راحت هست و خوشمزه .

      حذف
  7. سلام خانمی مقدار خمیر مایه رو نگفتی چقدر ؟؟؟؟ مرسی اگه بگی :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. درستش کردم دوست عزیز . ۱ قاشق چایی خوری .

      حذف
  8. سلام عزیزم . ببخشید فراموش کرده بودم . الان ویرایش کردم نوشتم . مرسیییییییییی از توجهتون دوست عزیزم .

    پاسخحذف
  9. پاسخ‌ها
    1. خوش اومدی مهسا جون . خواهش می‌کنم عزیزم .

      حذف
  10. عاااااااالی خانووم مرسی

    پاسخحذف
  11. mamnoon,man asheghe noonam har nooni ke bashe!:P

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می‌کنم دوست عزیزم . من همینطور مخصوصا خودم بپزم و گرم و تازه بودنش رو حس کنم .

      حذف
  12. آردش چه آردی هست ؟گندم؟نیاز به الک شدن هم داره؟و چقدر تو فر بمونه؟ممنون از لطفتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. دوست عزیز آرد ساده سفید شیرینی پزی استفاده کردم . برای الک کردن هم بهتر که اینکار رو بکنید . خواهش می‌کنم .

      حذف
  13. سلام عزیزم. دستت درد نکنه چقدر اینجا گرم و دلپذیره.
    من عاشق نونم. به خاطر همین از چند روز پیش که عکسهای نون کنجدی رو دیدم گفتم درست می کنم. امروز هم کنجدی درست کردم هم پیتا. من همه کارها رو طبق دستور شما پیش بردم. خمیر نان کنجدی وقتی آماده شد خمیر سفتی شد. برعکس خمیر پیتا که خیلی نرم بود. مسئله اصلی اینکه هردوشون بعد از پخت حالت ترد و شکننده دارن. فکر می کنید دلیلش چیه؟
    البته فر من هم اصلا فر خوبی نیست. مثلا دمای وسطش بیشتره و پیتاهایی که کنار بودن پف نکردن اما وسطی ها قشنگ پف کردن.
    تازه وسط پختن پیتاها چراغ داخل فر سوخت و من دیگه نمی دیدم چه خبره!!!! :((((

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام سمیه جون .خیلی‌ ممنون عزیزم .
      عزیزم در مورد نون پیتا باید بگم همینطور که خودت گفتی‌ فر‌ خیلی‌ مهم هست در پف کردنشون . کلا نون خشکی هست باید سریع توی پارچه بپیچیش تا نرم بشه . در مورد نون کنجدی هم باید بگم میزان آب خوری آردها با هم فرق میکنه اگر دیدی خیلی‌ خمیرت سفت و قبل ورز دادن نیست کمی‌ آب ولرم میریختی . عزیزم این رو باید بگم نون پختن اصلا کار آسونی نیست خیلی‌ به تجربه احتیاج داره و تجربه هم با تکرار بدست میاد و خیلی‌ پیش میاد در پختن نون شکست بخوری که خودت کم کم دستت میاد که چیکار کنی‌ . ایشالا دفعه دیگه درست کنی‌ و به من خبر‌های خوبی‌ بدی عزیزم .

      حذف
  14. دست گلتون درد نکنه عارفه خانوم.

    پاسخحذف
  15. دستت در نكنه عارفه عزيز حرف ندارى

    پاسخحذف