Loading...

۱۳۹۳ تیر ۳۱, سه‌شنبه

دلمه برگ مو



مواد لازم :
گوشت چرخ کرده     ٥٠٠ گرم
سبزی معطر پاک کرده ( تره , جعفری , نعناء , ترخان , مرزه )    ٢٥٠ گرم
پیاز سرخ کرده     ٣ قاشق سوپ خوری
برنج    ٢٠٠ گرم
لپه     ١٠٠ گرم
برگ مو   به میزان لازم
رب گوجه فرنگی     ٢ قاشق سوپ خوری
آبلیمو یا آبغوره و شکر    به میزان دلخواه
غوره تازه یا گوجه سبز    به میزان دلخواه
نمک و فلفل    به میزان لازم


طرز تهیه :
بتدا برگها را تمیز بشورید و روشون آب جوش بریزید تا کمی نرم باشند که پیچیدنشون راحتر بشه و موقع پیچیده پاره نشوند. سپس لپه را جداگانه بپزید و برنج را هم همیطور خیلی کم بجوشنید یعنی خیلی دون و زنده آبکش کنید . سبزیها را هم ریز خورد کنید در صورت نداشتن سبزی تازه میتونید مثل من از سبزی دلمه خشک استفاده کنید . گوشت چرخ کرده را هم همره ادویهای دلخواهتون تفت دهید . در ظرف مناسبی ( لپه پخته شده + برنج آبکش شده + سبزی خورد شده + گوشت چرخ کرده + پیاز داغ + نمک و فلفل ) همه را با هم بریزید و مخلوط کنید از مایه دلمه یک قاشق چایی خوری بردارید و روی برگ بریزید به این نکته دقت کنید حتما مایه رو قسمتی که رگهای برگ هست بریزید یعنی قسمت صاف برگ به رو باشه تا دلمهای شما خوشگلتر باشند .


سپس برگها رو به صورت بقچه یا سیگاری بپیچید . برای دیدن تصاویر مرحله به مرحله طرز پیچیدن دلمه برگ و همچنین ویدئو کامل پیچیدن دلمه برگ به روش رولی و بقچه ای روی اینجا کلیک کنید و ببینید . کف قابلمه مناسبی کمی روغن بریزید چند عدد از برهای زبر و درشت را کف قابلمه بچینید.


 
دلمه ها را خیلی با نظم و ترتیب به صورتی که قسمت پیچیده شده به کف قابلمه باشه کنارهم بچینید اینکار را تکرار کنید تا برگها و مایه دلمه تموم شوند یکم وقت گیر هست و ارزشش رو داره ....


 
خوب حالا قابلمه رو روی حرارت کم بگذارد روش رو هم به دلخواه غوره تازه و یا گوجه سبزبریزید خیلی کم آب مثلا نصف یک استکان کافی هست .



 
 سس رو درست کنید به این صورت که رب گوجه فرنگی را کمی سرخ کنید به آن شکر و نمک و فلفل و آبلیمو یا آبغوره بریزید وخیلی کم آب مثلا نصف یک استکان بریزید کمی با هم جوش خوردند به قابلمه دلمه اضافه کنید سپس روی دلمه ها را یک ظرف سنگین برگردانید و در قابلمه را بگذارید روی حرارت متوسط قرار دهید یکم زمان دهید تا سس به خورد دلمه برود و جا بیافتاد .



روش دومی هم برای سس دلمه وجود دارد که بدلخواه و ذائقه خانواده میتونید این مدل هم را درست کنید که من ایندفه به همین روش دوم درست کردم .


 
 طرز درست کردن سس به این صورت میباشد که ۱ لیوان آب را با ۱/۲ پیمانه سرکه سفید و کمی نمک و فلفل و ۱ قاشق آبلیمو و شکر ۲ قاشق مخلوط کنید و روی دلمه های داخل قابلمه بریزید .



سپس روی دلمه ها را یک ظرف سنگین برگردانید و در قابلمه را بگذارید روی حرارت متوسط قرار دهید روش پخت دلمه این هست که باید با بخار چاشنی که روی آن ریختید پخته شوند خیلی هم سریع پخته وآماده میشود بستگی به میزان دلمه ها از نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه حاضر هست .

نکته : حتما دقت کنید برای شکیل شدن دلمه هاتون باید مواد دلمه را روی قسمت برجسته رگهای برگ بریزید و بپیچید .



۲ نظر:

  1. قربون یکتای گلم برم من که دوست داشته :))))))))))) بگو ببین مامان جان ، برگ خوردن ایرانیها هم خوشمزست ..........
    خوب بیشتر میکندی میذاشتی فریزر عارفه جان که به سالی یکبار ختم نشه ، منکه میگم امشب هم برو به برگ چیدن ، کاش خودم پایه اش بودم برات ............

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خدا نکنه عزیزم . بلههه خاله جون خیلی خوشمزه بود .ها ها مرسیییی که من رو به دزدی تشویق میکنی خخخخ تا ٣نشه بازی نشه آخرش لو میریم برای برگ ناقابل میریم زندان ددددد .... رزی خیلی برگهاش جوان نبودند برای فریز کردند حیف در دزد شدم یک چند هفته پیش میرفتم دزدی برای فریز کردن خوب بودند .

      حذف