Loading...

۱۳۹۳ اسفند ۲۴, یکشنبه

باقالی قاتوق


مواد لازم : 
لوبیای  کشاورزی ( باقالی )    ۲۵۰ گرم 
سیر    ۵ عدد 
تخم مرغ     ۳ عدد 
شوید خشک   ۳ قاشق سوپ خوری 
زردچوبه      ۱ قاشق چایی خوری 
نمک و فلفل     به میزان لازم 
روغن مایع      به میزان لازم 


طرز تهیه : 
لوبیا کشاورزی چون خشک هست از روز قبل توی آب ولرم بخیسونید و بعد از چندین ساعت خیس خوردن میبینید که به راحتی پوست آنها کنده میشود و شما هم اینکار رو انجام دهید یعنی پوست آنها را بکنید وآماده کنید برای یک خورشت دبش و دونبش شمالی !!!!!!!!! خوب برای پختن باقالی قاتوق ابتدا سیرها را با سیر خورد کن له کنید یا اینکه خیلی ریز خورد کنید در قابلمه مناسبی همراه روغن خیلی کم تفت دهید فقط در حدی که سبک شوند به اون لوبیای پوست کنده را اضافه کنید و زرچوبه را هم بریزید با هم کمی تفت دهید سپس شوید خشک نمک و فلفل را بریزید و تفت دهید . سپس آب را در حدی که روی آنها را بپوشاند بریزید در قابلمه را بگذارید تا خورشت جا بیفتد ( میزان آب بستگی به نوع و کیفیت لوبیا کشاورزی دارد شاید باز به آب احتیاج داشته باشد که اگر پخته نشده بودند دوباره آب اضافه کنید ) در آخرکارهم تخم مرغها را بریزید کمی تخم مرغ پخته شد آماده هست . 
نکات : 
1- این خورشت سنتی گیلانی در اصل با پاچه باقلا باید پخته شود که در اواخر بهار و اوایل تابستون به بازار میاد که باید آن رو چون تازه هست فریزری کرد برای مصرف سالیانه این خورشت ولی لوبیای کشاورزی برای کسانی مثل من که پاچه باقلایم آرزوستتتتتتتت جواب میده و جایگزین لایقی هست . این خورشت رو با باقالی تازه سبز پلویی هم درست میکنند !! 
2- به طور سنتی این خورش رو در گمج ( قابلمه سفالی ) میپزند . 
3- خوردن این غذا به طور سنتی گیلانی آداب خاصی دارد یعنی با مخلفات خاصی سرو و میل میشود . مثل ماهی شور و , ماهی دودی , زیتون پرورده ,  ترب سفید , ترشی و با یادوری گیلدا جون وماهی کولی صد البته کته با برنج شمالی .......


۴ نظر:

  1. پاچه باقلا یم آرزوست :))))))))))
    وای ی ی مردم از خنده عارفه :)))))))
    ما هم جز آرزومندانیم , و خدا به این آرزو مندان صبر عنایات کنه :)))
    من غش میکنم واسه این غذا , و هر جا که بینم به اندازه چلو کباب واسم لذیذ ه ؛)
    راستی ماهی کولی رو یادت رفت که جزو ادب و رسمش ذکر کنی :))))))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. والا خودم هم خندم میگیره میبینم گیلدا جون واقعا موقع نوشتن حس کردم چقده دلم باقالی قاتوق با پاچه باقلا میخواد ..... برای من هم جز چند غذای برتری هست که عاشقش هستم .... راستی دوست جون مرسیییییییی از یادآوری ماهی کولی هم برچسب خورد به آداب و ادوات خوردن این خورشت خوشمزه

      حذف
  2. درود بر عارفه جان عزیز که خوراک شمالی بسیار مورد علاقه منو گذاشته ♥ ♥ ♥ اگه بگم وقتی میرم شمال چند وعده شو دارم ...خیلی خوشمزه است ...دستت درد نکنه ..نوش جونتون ♥

    پاسخحذف
  3. چقدر سر ظهری دلم خواست ، به به ، خیلی عالی شده عزیزم

    پاسخحذف