مواد لازم :
عدس ۲۵۰ گرم
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
مغز گردوی آسیاب شده ۱ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
پیاز ۴ عدد متوسط
سیر ۳حبه
رب انار ۳ قاشق سوپ خوری
آب تقریبا ۳ پیمانه
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه :
در ابتدا عدس را که قبلا شسته و به مدت تقریبا ۲ ساعت خیس دهید سپس به همراه ۱عدد پیاز خام و سیب زمینی خورد شده ومغز گردوی آسیاب شده وآب و نمک و فلفل بگذارید بپزد . وقتی که عدس خوب پخت و گوشتکوب برقی کمی له کنید . ۳عدد پیاز دیگه رو به همراه سیر سرخ کنید در آخر هم کمی زرچوبه بزنید تا خوشرنگ شوند یعنی پیاز داغ درست کنید و به قابلمه عدس اضافه کنید در این مرحله رب انار را هم اضافه کنید ( میزان رب انار بستگی به ذائقه شما و ترشی رب انار دارد ) .
زمان دهید تا خورشت شما جا بیفتد و به غلظت مناسب برسد در نهایت هم تخم مرغ ها دانه دانه داخل خورشت بشکنید در قابلمه را بگذارید شعله را هم کم کنید تا تخم مرغ خودش را بگیرید .
نکات :
۱- سالها پیش که من ایران بودم با مجله سرآشپز همکاری میکردم این خورشت را اونجا برای اولین بار به چاپ رسوندم در ضمن انجا به اشتباه مجی خورش نوشته شده که میتونید در زیر عکسش رو ببینید .
۲- مرجی به گویش مازندرانی یعنی ( عدس ) من این خورشت رو ازعمه عزیزم یاد گرفتم . در ضمن فکر میکنم این خورشت از غذاهای تقریبا فراموش شده مازندرانی هست .
۳- شدیدا پیشنهاد میکنم این خورشت گیاهی و سالم و بسییارررررررررر خوشمزه رو امتحان کنید .
خیلی جالب بود و یقینا خوشمزه هست , پس این همون خورشتی بود که ازش صحبت میکردی
پاسخحذفعاشق غذاهای سنتی هستم
یاد اون خورشتی افدام که شهرزاد جون تهیه کرده بود و مرجو خورشت نام داشت :)
آرههههه گیلدا جون این همون خورشت هست .
حذفمن هم خورشت شهرزاد جون رو یادم هست نکته ای که هست خیلی اصطلاحات در زبان طالقانی با مازندرانی شبیه هست .
باسلام وتشکرازدستورخوب شما گردوراچه زمانی اضافه کنیم
پاسخحذفممنونم از یاداوریتون دستور رو ویرایش کردم .
حذفخیلی عالیه عارفه جان ، حتما حتما درستش میکنم ، منم یاد مرجو خورش شهرزاد جان افتادم ، اما فکر کنم برای شهرزاد گوشت داشت و رب انار و گردو نداشت اگر اشتباه نکنم ، به هرحال هر دو دستور معلومه که خیلی خوشمزست ، رفت تو برنامه دوست هنرمندم ......
پاسخحذفعاليه دستتون درد نكنه خيلى عاليه حتماً درست مى كنم
پاسخحذف