Loading...

۱۳۹۴ اردیبهشت ۹, چهارشنبه

مرغ شکم پر شمالی

  
مواد لازم : 
مرغ درشت       ۱ عدد 
سبزی ( جعفری , تره , گشنیز , نعنا , زولنگ ( چوچاق ) , اوجی ( پونه ) )       پاک شده نیم کیلو 
سیر        ۱ بوته 
پیاز       ۲ عدد 
گردو      ۳۰۰ گرم 
دانه انار خشک ( در صورت دسترس )        ۲ قاشق چایی خوری 
آلو       به میزان لازم 
رب انار        به میزان لازم 
نمک , فلفل , زردچوبه        به میزان لازم 



طرز تهیه سبزی :
در شروع میدونم الان مشکل خیلیها با سبزیهای خاص شمالی که درمواد شکم پربکار رفته هست !!! دوستان خیلی سخت نگیرید از هر سبزی معطری که در دسترس دارید میتونید استفاده کنید مثل ریحون , ترخون .... یا خشک شون رو هم میتونید استفاده کنید . مثلا جعفری , تره , گشنیز , نعنا که همه جا قابل دسترس هست تازه و بقیه رو از خشک استفاده کنید. یا اگر خشک هم نبود هر سبزی معطری که دوست دارید استفاده کنید . ولی مابقی مراحل رو طبق دستور عمل کنید .
برای سبزیها میتوانید به دو روش عمل کنید : روش اول میتونید ریز خورد کنید در این صورت سیر و پیاز را هم ریز خورد کنید . سپس سبزی را در قابلمه مناسب تفت دهید تا آبش تبخیر شودبه آن سیر و پیازراهم اضافه کنید کمی با هم تفت دهید سپس گردوی آسیاب شده ( نباید گردو به روغن بیفتد فقط در حدی که پودری شود ) نمک و فلفل و رب انار و دانه انار خشک را اضافه کنید در حدی که مخلوط شوند روی حرارت بماند .  روش دوم میتونید سبزی و سیر و پیاز را با هم چرخ کنید سپس با هم در قابلمه ای مناسب تفت دهید تا آب سبزی تبخیر شود سپس به آن گردوی پودر شده و نمک و فلفل و رب انار را بیفزایید نباید در این مرحله خیلی تفت ندهید فقط در حد مخلوط شدن کافی هست. 
نکته : شما میتونید سبزی شکم پر را چندین برابر درست کنید و بسته بندی کنید و در فریزر ( مثل سبزی قرمه ) نگه داری کنید .

  طرز تهیه مرغ شکم پر :
در ابتدا باید مرغ با پوست را تمیز کنید و خوب بشورید . مایه مرینید درست میکنیم از ترکیب زعفران آب شده , نمک , فلفل , پودر پاپریکا , لیموی تازه آب گرفته شده , روغن مایع کمی هم ادویه مرغ اینها را با هم مخلوط کنید . سپس پوست مرغ را به آرامی با کمک دست از بدنش جدا کنید( بلند کنید ) نباید پاره بشه یا اینکه کاملا جدا بشه سپس از این مایه مرینید با قلمو خوب به بدن مرغ بمالید تا مزه دار شود سپس روی پوست مرغ و داخل شکمش هم مایه مرینید را بمالید در آخر هم بهتره که یک شب مرغ در این مایه بماند تا خوب مزه اونها به گوشت مرغ منتقل شود . پس از اینکه مرغ چند ساعتی در مایه مرینید استراحت کرد سبزی که قبلا آماده کردید را داخل شکم مرغ بریزید و قسمتهای باز مرغ را هم میتونید با کمک نخ و سوزن بدوزید و هم با خلالهای فلزی مخصوص ببندید . 


 حالا در این مرحله شما میتونید به دو روش عمل کنید : روش اول میتونید به صورت سنتی این غذا عمل کنید مرغ را سرخ کنید و سپس کمی آب بریزید زمان دهید تا مرغ بپزد در اواخر پخت هم رب انار و به دلخواه آلو هم به آب مرغ اضافه کنید . روش دوم که من معمولا به این صورت عمل میکنم کف ظرف مخصوص فر چند حلقه پیاز و فلفل دلمه ای و آلو را میچینم مرغ را باید طوری روی آنها بزارید تا سینه مرغ رو به بالا باشد باید در این صورت پاهای مرغ و بالهای مرغ را هم با کمک نخ ببندید تا مرغ بعد از پخت قیافه شکیلی داشته باشد . سپس ظرف را در فر ۱۷۰ درجه به مدت ( بستگی به اندازه مرغ کم یا زیاد میشود ) ۱/۵ ساعت قرار دهید در این مدت هم با کمک قلمو کره آب شده که به آن کمی زعفران غلیظ آب شده اضافه کردید روی مرغ بمالید تا خوشرنگ شود . کاری که من معمولا انجام میدم این هست که در ماهیتابه ای کوچک یک قاشق چایی خوری رب گوجه فرنگی را با ۲ قاشق سوپ خوری رب انار تفت میدم و به به آن به اندازه چند قاشق آب  و آلو ها را اضافه میکنم  و توی آبی که در ظرف فر جمع شده میریزم تا سس مرغ هم خوشمزه شود .
باورم نمیشههههه این دستور رو بلاخره تایپ کردم..... عکس این خانوم مرغ ۴ ساله که در انتظار نوشتن دستورش به وبلاگم هست ددددددد !!!!!!!!!!


۲ نظر:

  1. وای سر ظهری از این مرغا میخوام آخهههه ، اینم رفت تو دستور کار ، حتما سبزیهاش رو اینهفته درست میکنم که هم بادمجون رو درست کنم هم این مرغ رو ، مرسی از دستور دوستم :)))

    پاسخحذف
  2. به به ما شمالیها سبزیهامون خداست عجب مرغی شده خوشرنگ و خوشمزه دستت طلا عزیزم

    پاسخحذف