Loading...

۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۲, سه‌شنبه

سس بلونزه


مواد لازم :

گوشت چرخ کرده        ۲۵۰ گرم 
پیاز متوسط      ۱ عدد 
هویج متوسط     ۱ عدد 
کرفس        ۱ساقه کوچک 
فلفل دلمه ای کوچک       ۱/۴فلفل 
سیر     ۱ حبه کوچک 
رب گوجه فرنگی      ۲ قاشق سوپ خوری 
آب جوش        ۱ پیمانه 
نمک و فلفل و زردچوبه , پودر آویشن ( یا اورگانو )    به میزان لازم 


طرز تهیه : 
در ابتدا باید بگم سس بلونزه ایتالیایی هست که در کشور ما به اسم مایه ماکارانی شناخته میشه !!! از اونجایی که در خیلی از دستورات استفاده میشه خواستم که رسپیی اون رو به صورت یک پست مجزاء بنویسم که هر دفعه نخواهم تکرار کنم فقط به لینک دادن به این پست اکتفاء کنم !!!!!!! این رسپیی اورجینال سس بلونزه ایتالیایی هست که در ورژن ایرانیش به اون نخود فرنگی یا قارچ و در مواردی ذرت هم اضافه شده ....... در هر صورت من ورژن ایتالیایی و اصلی این سس را اینجا مینویسم .
در ابتدا تمام مواد اولیه رو نگینی ریز خورد کنید . سپس پیاز را در روغن تفت دهید به آن زردچوبه و گوشت چرخ کرده را اضافه و تفت دهید نمک و فلفل و پودر اورگانو یا آویشن را اضافه کنید . سیر را هم به آن اضافه کنید . در ماهیتابه ای جداگانه تمام سبزیجات نگینی خورد شده ( هویج , فلفل دلمه ای , کرفس ) را جدا جدا تفت دهید و به گوشت اضافه کنید . سپس رب گوجه فرنگی را اضافه و تفت دهید در آخر هم آب جوش را بریزید زمان دهید تا جا بیفتد و آماده شود . به دلخواه میتونید به جای رب گوجه فرنگی از ۵۰۰ گرم گوجه فرنگی پوره شده استفاده کنید در این صورت دیگه احتیاج به آب جوش نیست . این سس روبه دلخواه با همین ترکیبات بدونه گوشت هم درست کنید . 
نکته :   تفت دادن = نرم شدن مواد                 سرخ کردن = طلایی شدن مواد

دستوراتی که من در وبلاگم با سس بلونزه دارم رو با کلیک روی اسمش وارد بشوید و ببینید : 

گراتن سیب زمینی و قارچ 
گراتن پاستا فارفاله 
کالتزونه 
گراتن گوشت و سیب زمینی 
پیراشکی گل رز 

۱ نظر: