۱۳۹۱ آبان ۲۹, دوشنبه

نان بقوتشن ( Brötchen )


مواد لازم :
آرد  ۵۰۰ گرم
نمک ۱ و ۱/۲ قاشق چایی خوری
مایه خمیر فوری ۱ و ۱/۲ قاشق چایی خوری
شکر ۱ قاشق چایی خوری
روغن مایه ۱ قاشق سوپ خوری و ۱ قاشق چایی خوری
آب ولرم ۲۷۵ میلی‌ لیتر
مواد لازم برای رو مال :
آرد سفید ۱ قاشق سوپ خوری
آب سرد ۱/۲ پیمانه



طرز تهیه :
ابتدا تمام مواد خشک ( آرد ، نمک ، شکر ، خمیر مایه فوری ) را با هم مخلوط کنید سپس روغن مایه را اضافه کنید سپس آب ولرم را کم کم اضافه کنید خمیر را در جای گرم به مدت ۱/۵ سأعت استراحت دهید . پس از این مدت خمیر را کمی‌ ورز دهید و چانه‌های مساوی بگیرید روی آنها را بپوشانید به مدت ۳۰ دقیقه دیگر استراحت دهید تا حجم خمیر ۲ برابر شود . پس از این مدت چانه‌ها را در سینی فر که کاغذ روغنی انداختید با فاصله بگذارید روی آنها را با برس رومال سرد شده بزنید سپس با چاقو چند برش دهید . سینی را در فر از قبل گرم شده ۲۰۰ درجه به مدت تقریبی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید .طرز تهیه رومال :
 برای درست کردن رومال آرد و آب را با هم مخلوط کنید بعد روی شعله ملایم قرار دهید تا بلوری رنگ و غلیظ شود .

دوستان عزیزم برای اینکه نان خوبی بپزیید به اینجا برید .




۳۲ نظر:

  1. ها ا ا ا ا من منتظر این بروتچنها بودم :)))
    مرسی عارفه جون :**

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. آخه نازی گیلدا جون . آرهههههه عزیزم این همین بوقتچنی هست که برای شما درست کردم .
      خواهش می‌کنم عزیزم .

      حذف
    2. این نون رو قبلا هم گذاشته ودی دستورش رو ؟؟؟
      خیلی خوب شدند

      حذف
    3. نه عاطفه جون اولین بار هست که دستورش رو گذاشتم عزیزم . این نون رو تقریبا من هر یک روز در میان درست می‌کنم که معمولا کنار غذا هم تو عکس‌هام هست .
      مرسیییییییییییییییی عزیزم .

      حذف
  2. وااااای که چقدر این نونهات خوشگلن ، به به ؛ دستت درد نکنه ، بالاخره دستورش رو گذاشتیا :))))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. آرههههه رز جون بالاخره نوبتش شد . چون تزئینش پاییزی بود موند تو نوبت .
      خیلی‌ ممنون عزیزم .

      حذف
  3. خیلی خیلی اشتها برانگیزه دستت درد نکنه منم باید حتما درستش کنم خبرت میکنم
    دستت درد نکنه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. مرسییییییییییی لیلا جون . از الان نوش جونت عزیزم .

      حذف
  4. سلام ـ ممنونم از دستورات عالی که در سایتتون می گذارید.
    من یک سئوال داشتم خمیر مایه فوری چیست؟ میشه عکس قوطیش یا بسته ش را بگذارید. ممنونم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می‌کنم دوست عزیز .
      عزیزم خمیر مایه فوری به شکل پودری هست . اگر ایران هستید به فروشگاه لوازم قنادی برید و بگید خمیر مایه فوری می‌خوام خودشون راهنمایی می‌کنند به شما .

      حذف
  5. الهي***
    من و ياد پرين انداختي عارفه جون، همه ش دلم مي خواست از نونايي كه پرين مي خورد بخورم
    دستت دود نكنه عزيزم :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ای جونم لاله جون . پس حتما این نون رو درست کن به یاد پریین ))) .
      مرسیییییییییییی عزیزم .

      حذف
  6. سلام عارفه جون

    من از بخش ویواِر هام به وبلاگ شما رسیدم. من عاشق نانم حتما اینو امتحان می کنم.
    از وبلاگتون خیلی خوشم اومد عضو شدم که کلی چیزای خوشمزه ازتون یاد بگیرم :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام مریم جون

      عزیزم خوش اومدی پیش من . من هم از شما خیلی‌ چیزها یاد گرفتم . خیلی‌ وبلاگ مفیدی داری شما . حتما پیشت میام عزیزم .

      حذف
  7. عارفه جونم خیلی این نون هات خوشگل شدن. به قول آلمانی ها: sehr schön
    یه سوالی هم داشتم: نظرت چیه که از خمیر مایه تازه استفاده کنم؟ فکر می کنی حدودا چقدر کافی باشه عزیزم؟
    خیلی ازت ممنونم!

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. شبو جون به قول آلمانی‌ها vielen dank .
      عزیزم بله میتونی‌ استفاده کنی‌ . حتما میدونی‌ خمیر مایه تازه رو باید قبل با کمی‌ آب گرم و شکر و نمک مخلوط کنی‌ جای گرم ۱۵ دقیقه بذاری تا عمل بیاد بید به آرد اضافه کنی‌ به قول معروف عمل بیاریش . برای هر نیم کیلو آرد نصف خمیر مایه تازه کافی‌ هست .

      حذف
    2. سلام عارفه عزیز

      خمیر مایه تازه چیه و چه جوریه؟آیا بسته بندی خاصی داره و وزنش ثابته؟ و تو ایران هم پیدا میشه؟

      و اینکه چه جوری میشه عضو سایت شما شد؟ آیا باید از طریق گوگل یا یاهو عضو بشیم؟

      متشکر

      حذف
    3. سلام و خسته نباشید دوست عزیز

      مرحله دوم که خمیر رو استراحت میدیم مهم نیست باز هم باید روی اون رو بپوشونیم و گرم نگه داریم یا اینکه لازم نیست؟

      با تشکر

      حذف
    4. دوست عزیزم خمیر مایه تازه تا اونجایی که من یادم هست و من ایران بودم تو ایران نیست . ولی‌ یک نوع خمیر مایه هست که به صورت تکه‌ای هست اون رو حتما باید قابل از مصرف عمل بیارید و بعد در آرد بریزید . خمیر مایه تازه در خارج از کشور تو قسمت یخچالی هست و به صورت یک موکب ۴۰ گرمی هست .
      عزیزم در مورد عضو شدن در وبلاگم باید از طریق گوگل اینکار رو انجام بدید . ممنونم عزیزم .

      حذف
    5. سلام دوست عزیزم . ممنونم .
      عزیزم باید هر مرحله که نون رو استراحت میدید روی اون را بپوشانید و در جای گرم اینکار رو انجام بدید .

      حذف
  8. مرسی عزیزم از توضیحاتت! به زودی می درستمش و خبرش رو میدم!

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. قربونت بشم عزیزم . از الان نوش جونت خانومی .

      حذف
  9. بازم ممنون ، عالین
    نمیشه از مراحل پخت هم عکس بذاری؟؟؟
    هم هیجان انگیزتره ، هم میفهمیم دقیق چیکار میکنی
    مرسی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. دوست عزیزم متاسفانه در حال حاضر امکان اینکار برای من مقدور نیست با این که خودم خیلی‌ دوست دارم اینکار رو انجام بدم .
      خیلی‌ ممنون عزیزم .

      حذف
  10. براى درست كردن اين نان با ارد تيره يا Dinkel Mehl دستور چيست و مخلوطى از ارد سفيد و تيره چطور خيلى ممنون از راهنما يى و سايت عالى و مفيد

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. مریم جون من با مخلوط آرد سفید و آرد سبسدار بیشتر موافقم عزیزم . فقط وقتی‌ آردها رو مخلوط کردی کم کم به خمیر اضافه کن تا یک خمیر یکدست که چسبندگی هم نداشته باشه بدست بیاد .

      حذف
  11. سلام عارفه جون قبلا این نونو اموزش دادید من این نان را در دفترم یاداشت کردم به هر حال ممنون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. آره‌ه‌ه‌ه‌ه‌ه‌ه دوست عزیزم این رو دوباره شر کردم تو سفره رنگی‌ ایرانی‌ همراه با عکسی‌ که یکی‌ از دوستان درست‌ش کرده بود . ایشالا که شما هم درست کنید و عکسش رو برام بفرستید .

      حذف
  12. salam merci az site khobeton
    mamnon misham agar tarze tahiye ghazaye motefavet o khoshmaze ba kado sabz ro ham bezarid
    merciiii

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می‌کنم عزیزم .
      چشم حتما در حل حاضر ۲تا دستور دارم از کدو سبز که یکی‌ خورشتش هست و یکی‌ کوکوی کدو سبز هست که میتونی‌ تو وبلاگم پیداشون بکنی‌ عزیزم .

      حذف