Loading...

۱۳۹۳ اردیبهشت ۲۹, دوشنبه

مرغ ترش ( مازندرانی )


مواد لازم :
مرغ   ١ عدد متوسط
رب انار  به میزان لازم
مغز گردو  ٥٠٠ گرم
پیاز   ٢ عدد
سیر   ١ بوته
نمک و زردچوبه و فلفل   به میزان لازم
جعفری     ٣ دسته
تره یا تره فرنگی  ٣ ساقه
نعنا    ١ دسته کوچک
چوچاق  ١ دسته


طرز تهیه :
این خورشت یکی از خوشمزهترین غذاهای محلی ما هست که امکان نداره که روی سفره مهمونیهای ما نقش برجسته ای نداشته باشه !!!!!
در ابتدا سبزیها رو پاک و شسته و خشک و ریز خورد کنید . سپس گردو رو هم آسیاب کنید کنار بگذارید . در قابلمه به اندازه کافی روغن مایه ریخته سپس سبزیها را در آن سرخ کنید وقتی که سبزیها سرخ شدند و تغیر رنگ دادند یعنی تیره شد رنگش به آن مغز گردوی آسیاب شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس پیاز و سیر را ریز خورد کنید هر چه ریز تر بهتر به هیچ عنوان رنده نکنید . به قابلمه سبزی و گردو اضافه کنید هم بزنید تا خوب مخلوط شوند در این مرحله مغز گردوی آسیاب شده را اضافه و مخلوط کنید در آخر هم رب انار را اضافه کنید . مرغ را هم خورد کنید و به ان نمک و زرچوبه بزنید و سرخ کنید . سپس به مرغ های سرخ شده سبزی سرخ شده را اضافه کنید و به ان مقدار مناسبی آب اضافه کنید و زمان دهید تا خورشت شما جا بیافتاد .
نکات :
١- در صورت در دسترس نبودن چوچاق تازه از خشکش میتونید استفاده کنید . چوچاق یک سبزی محلی شمال ایران هست که توی این خورش جایگزین نداره لطفآ این رو نپرسید به جای چوچاق چی میتونیم بریزیم اگر این خورش چشمتون رو گرفت و دوست داشتید برید تو کارش و درستش کنید این پروژه رو بزارید بد از سفرتون به شمال و تهیه کردن سبزی محلی چوچاق از اونجا خخخخخخ
٢ - این سبزی شاید برای یک عدد مرغ زیاد باشه دیگه خودتون استاد هستید مقدارش رو خودتون تنظیم کنید و ماباقی سبزی سرخ شده رو میتونید فریزری کنید برای دفعه دیگه که هوس این خورشت خوشمزه رو کردید .
٣- میتونید مثل ما مازندرانیها سبزی این خورشت رو( مثل همون کاری که با قرمه سبزی میکنید ) در حجم زیاد آماده و سرخ کنید کاملا تمام مرحله ها را مثلا ریختن گردو و سیر  و پیاز و رب انار رو انجام دهید و بعد از سرد شدن بسته بندی و در فریزر نگهداری کنید .
  ٤- در ضمن من چون قصد داشتم از این خورش عکس بگیرم برای شما عزیزان برای خوشرنگ شدنش به لحاظ تصویر به اندازه ١ قاشق چایی خوری رب گوجه اضافه کردم چون در عکاسی قبلیم از این خورشت به خاطر خیلی تیره و سبز بودن این خورشت خیلی عکسهای خوبی از کار در نیومد . حالا شما هم میتونید بریزید و اینکار نرمال نیست در این خورشت .


۱۲ نظر:

  1. منکه میدونم چقدر خوشمزست ، به به ، دست گلت دردنکنه ، در ضمن اینم میدونم که عکاسیش خیلی کار سختیه :))))
    در هرصورت دستت درد نکنه که این دستور عالی رویاد دادی ، منم به زودی آپ میکنم :))

    پاسخحذف
  2. سلام
    دستتون درد نکنه با این دستورای عالی.
    ما علاوه بر پودر گردو، تکه های نگینی گردو هم می ریزیم. پیشنهاد می کنم اینجوری هم امتحان کنید.

    پاسخحذف
  3. سلام عارفه جون منم مازندرانیم ساروی میخاستم بپرسم اگه بخام تره معمولی بریزم چند دسته میشه؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. عزیزم میتونید برای ٣ دسته یا ٤ دسته جعفری ٢ دسته تره کافی هست .

      حذف
  4. سلام عارفه جان، اول اینو بگم که عکسات بسیـــار زیبان <3
    ما مشابه این غذارو درست میکنیم و من هم عاششششششششقشم..ما بهش میگیم سبزی فسنجان، باید غذای گیلکی باشه..چون پدربزرگم گیلکی بودن و ما از ایشون یاد گرفته بودیم. این غذا هم عالـــــی به نظر میاد..در اولین فرصت این غذا رو با ورژن شما درست میکنم <3 :*

    پاسخحذف
  5. سلام عارفه خانم. ممنون برای غذاهای خوبی که به ما یاد میدید. لطفا میشه بگید به جای چوچاق چه سبزی دیگه ای میشه استفاده کرد؟ من شما نیستم، از اون بدتر ایران نیستم 😢 ممنون

    پاسخحذف
  6. سلام من مشهدی هستم چوچاق چیه؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. عزیزم چوچاق یک سبزی محلی شمال هست که شما میتونید از سبزی معطر دیگه ای مثل ریحون استفاده کنید .

      حذف
    2. تا اونجایی که من اطلاع دارم چوچاق مازندرانی نیست گیلانی هست

      حذف
  7. سلام
    تا اونجایی که من اطلاع دارم چوچاق یک سبزی گیلانیه ، فکر می کنم در مازندران به آن اوجی می گویند .

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نه قربونت این سبزی هم مازندرانی هست و هم گیلانی در کل برای شمال ایران هست !!!!! حتما به این نکته دقت کنید سبزیهای مازندارن و گیلان به خاطر نوع آب و هوایی که دارند یکی هست و هیچ کدوم نمیتونند صاحب ادعا بشند که فقط برای ما هست شما ندارید !!!!!!! تنها فرقش توی اسمی هست که هر منطقه اون رو به اسمی که خودشون گذاشتند صدا میکنند ... چوچاق اسم گیلانی این گیاه هست و شیشاک اسم مازندرانی این گیاه !!!!!!! من فقط به خاطر اینکه بیرون از این دو استان به اسم چوچاق بیشتر میشناسند به این اسم نوشتم دوست عزیز ..در ضمن یکم اطلائی که دارید نادرست هست اوجی یک گیاه دیگر هست که از خانواده نعنا میشه گذاشتش !!!.............

      حذف
  8. عارفه عزیزم من جنوبیم .. همراه با غذاهای خودمون عاشق خوراکیهای شمالیم از هیچ نوع غذای شمالی هم نمیگذرم ...همین الان خوندم که شمالی هستی برام خیلی جالب بود ...نمیدونستم وگرنه انتظارم ازتون برای خوراکهای خوشمزه شمالی بالا میرفت ...♥ ....... مرغ ترشتونم دلمو برد چون خیلی عالی شده و معلومه که خوشمزه است ...جای منو خالی کنید .... نوش جونتون باشه ♥ ♥ ♥

    پاسخحذف