مواد لازم :
آرد ۵۰۰ گرم
تخم مرغ ۴ عدد
ماست ۲۵۰ گرم
شکر ۴۰۰ گرم
روغن مایع ۲۵۰ گرم
گلاب ۸۵ میلی لیتر
خامه ۲ قاشق سوپ خوری
بکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایی خوری
نمک میوه ۱/۲ قاشق چایی خوری
جوش شیرین ۱/۲ قاشق چایی خوری
پودر هل ۲ قاشق چایی خوری
کنجد به میزان لازم
طرز تهیه :
شما عزیزان میتونید رسپی دیگه این کیک خیلی خوشمزه را اینجا ببینید . ابتدا فر را ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود . تخم مرغ و شکر را ۵ دقیقه هم بزنید سپس خامه و و ماست را اضافه کنید هم بزنید تمام مواد خشک ( آرد ، بکینگ پودر ، جوش شیرین ، پودر هل ، نمک میوه ) را با هم الک کنید به یکباره به مواد قبلی اضافه کنید تمام مواد را ۵ دقیقه هم بزنید سپس گلاب را ریخته هم بزنید در نهایت روغن مایع را بیفزایید هم بزنید تا مایه کیک یکدست شود . از مایع کیک در قالب کیک یزدی که کاغذ انداختید به اندازه ۲/۳ هر قالب بریزید . اگه قالب مخصوص کیک یزدی در دسترس ندارید میتوانید از قالب کاپ کیک استفاده کنید . سپس نوک یک چاقو رو را در روغن مایع بزنید و روی کیکهای در قالب ریخته یک بعلاوه بزنید این همان فوت کوزه گری شکفته شدن نوک کیک در فر هست روی آنها رو کنجد بریزید و در فر به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه قرار دهید تا پخته شوند .
سلام
پاسخحذفممنون از کارهای خوبتون.یک سوال نمک میوه چی هست؟ به انگلیسی چی میشود؟
سارا جون نمک میوه نوعی پودر سفید رنگ هست که برای هوا دهی در کیکهای کوچک میشه از اون استفاده کرد . که از لوازم قنادی میشه اون رو تهیه کنی . و به انگلیسی ( Fruit salt ) میشه . عزیزم من توصیه میکنم که اگر در دسترس نداری از اون یکی رسپی کیک یزدی که توی وبلاگ گذاشتم که میتونی توی قسمت مافینها پیدا بکنیش استفاده کنی . از لطفتون خیلی ممنون .
حذفبدون نمک میوه نمیشه ؟ من اینجا هرچی گشتم پیدا نکردم
پاسخحذفبله عزیزم میشه فقط پف کمتری میکنه . براتون دستور دیگهای از کیک یزدی هم لینکش رو میزارم . میتونی لینک رو کپی کنی سمت راست وبلاگم که جستجوی این وبلاگ نوشته پیس بکنی و پیداش کنی .
حذفhttp://ashpazoon.blogspot.de/2012/04/blog-post_7215.html
شف دو پاتیزیر:
پاسخحذف--------------
بکینگ پودر و جوش شیرین باهم؟ از دیدگاه ساختاری این دستور ایراد داره. این در حالیست که در پاسخ یکی از کامنتها فرموده بودید که اگر نمک میوه نباشد کمتر پف میکند؟
پف این کیک های کوچک در دستورهای اصلی(اوریجینال) به سبب سفیده و زرده تخم مرغ است که جدا و خوب زده میشوند نه بکینگ پودر و جوش شیرین و بعدش هم نمک میوه! تعجب کردم که پس از اینها از گاز حلیم هم استفاده نکردید که پف کیکهاتونو تضمین کنه؟
خانم محترم امروز در دهه دوم قرن بیست و یکم هستیم و دیدگاه درست پزشکی و تغزیه کمک میکند که از استفاده کردن موادی مضر و بحران ساز مثل جوش شیرین پرهیز کنیم.وخیلی از نکات دیگه.....
موفق باشید
این کامنت شما از لحاظ ساختاری بوی بغض و کینه و حسودی میده آدم نچندان محترم . این رسپی یک قنادی هست میتونید این ساختارتون رو به اون برید بگید . شما بیشتر موفق باشید .
حذفما یه عمر داریم همه چی رو هم می خوریم حالمون هم توپه D:
پاسخحذفما هم همینطور دوست عزیز توپ توپیم !!!!!!)))))))
حذفبا عرض سلام ایا شما از این کیک هاتون برای مغازه هم میفروشید یا طرز پختن را یاد میدید ؟
پاسخحذففروشگاه مرکزی اناتا(تهران)
آقای علینقی پس من الان چیکار کردم ؟؟؟؟؟؟؟ دستور پختش رو که واضح نوشتم . میتونید درست کنید و لذت از خوردنش ببرید یا بفرشید از پولی که بدست میارید از این راه لذت ببرید .
حذفman az shoma be khater in dastor cake mamnonam besyar ali bod
پاسخحذفخواهش میکنم دوست عزیز . نوش جونتون .
حذفman az in dastor pokht estefadeh kardam ali bod
پاسخحذفنوش جونتون باشه دوست عزیز .
حذفباسلام و تشکر از سایت خوبتون و دستورای عالیتون یه سوال میشه به جای جوش شیرین بکینگ سودا زد اگه میشه ایا کیفیتش مثه همون جوش شیرینه.
پاسخحذفبله میتونید اینکار رو انجام بدید فرقی نمیکنه .
حذفسلام عارفه خانم
پاسخحذفممنون بابت رسپی خوشمزه ای که گذاشتین.
امکان داره در کیکها به جای بیکینگ پودر ازخمیرترش خشک استفاده کرد؟
نه عزیزم اینکار رو نکنید !!!!! رسپیش فرق میکنه و موندگاری اون کیک کمتر هست .
حذفman tarazoo nadaram bayad chi kar konam?
پاسخحذفدستور های دیگه این کیک هست که با پیمانه باشه از اونها استفاده کنید . ولی من شدیدا پیشنهاد میکنم ترازوی مخصوص آشپزی تهیه کنید .
حذفممنون از رسپی کیک یزدی من الان درست کردم عاااااااالی شد امیدوارم همیشه پایدار و سلامت باشین عارفه عزیز :)
پاسخحذفsalam khanomi, 2 ta soal dashtam , baking soda magar hamon jooshe shirin nist? badi inke namak miveh, hamin hamin lemon salt nist? sefied hast podresh bad torshe chonke az limu dorost shodeh merci golam
پاسخحذف