۱۳۹۱ دی ۵, سه‌شنبه

خورشت فنشل


مواد لازم 
فنشل  ١ عدد متوسط 
گوشت تکه ای یا گوشت سینه بوقلمون  ٣٠٠ گرم 
نعنا  وجعفری   بمیزان لازم
پیاز  ١ عدد 
لیمو عمانی  ٣ عدد 
نمک و فلفل و زردچوبه  به میزان لازم


طرز تهیه :
 از ابتدا این رو بگم من مقدار سبزی این رو بگم باید نسبت جعفری به نعنا  ٣ به ١ باشه . یعنی سه دسته جعفری استفاده میکنید باید یک دسته نعنا بریزید . سبزیها را ریز خورد کنید و سرخ کنید . فنشل را هم سایزی که دوست دارد ریز کنید من خودم معمولا درشت دوست دارم خورد کنم . کمی تفت دهید و کنار بگذارید . پیاز را رنده کنید تفت دهید گوشت را هم بریزید وقتی رنگ گوشت عوض  شد. زردچوبه و فلفل را بریزید کمی تفت دهید. سپس سبزی سرخ شده را ریخته و آب بریزید بگذارد تا خورشت جا بیفتد و گوشت بپزد . در این فاصله لیمو عمانی را با چنگال چند سوراخ کنید و در آب سرد تقریبا به مدت ١ ساعت قرار دهید تا تلخی اون گرفته بشه . نمک و  لیموها را به خورشت اضافه کنید بگذارد کمی بپزد و مزه خود را به خورشت بدهد. در آخر هم فنشل را بریزید وقتی کمی نرم شد خورشت آماده هست  . برای دوستانی که در ایران هستند و فنشل را ندیدند برای همین من به عنوان تزیین کنار ظرف گذاشتم و فنشل ریشه گیاه رازیانه هست .دوستان عزیز باید بگم فنشل (Fenchel) به آلمانی و فنل (Fennel) به انگلیسی نام این گیاه هست . مامان من همیشه توی حیاط خونمون رازیانه میکاشت ولی من اون موقع ها این رو نمیدونستم چه ریشه خوشمزه ای داره وگرنه از خجالتش در میومدم !!!!!!! 



۲۶ نظر:

  1. اين غذا من و ياد خورش كرفس خودمون مي ندازه، خدا رو شكر قراره من فردا درست كنم و الا الان همش بايد اب دهنم و قورت ميدادم،
    راستي فك كنم به الماني فنشل و به انگليسي فنل بشه، ولي فنشل يا فنل مهم طعمشه كه دستت درد نكنه عارفه جون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ای جونم لاله عزیزم . نوش جونتون خانومی . آره دقیقنا من به آلمانی‌ گفتم فنشل به انگلیسی‌ فنل میشه .

      حذف
  2. به به عارفه جان ؛ منم این خورش رو زیاد درست میکنم و خیلی هم دوست داریم ، دستت درد نکنه
    اما اسمش فنل نیست ؟ fennel

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نوش جونت رز جون من هم خیلی‌ دوستش میدارم . رز جون به آلمانی‌ فنشل میشه به انگلیسی‌ فنل .

      حذف
  3. خیلی جالب بود ، فکر کنم ی جورهای مثل کرفس میمونه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. آره گیلدا جون برای من از کرفس خوشمزه تر هم هست . تا حالا امتحان نکردی این خوشمزه رو ؟ من به صورت خام هم تو سالاد خیلی‌ دوست دارم .

      حذف
  4. به به ! من عاشق خورشتم!از اینم باید خیلی خوشم بیاد! چون یه بار فنشل تو غذا ریختم و از طعمش خوشم اومد! حالا در اولین فرصت این طوری درست می کنم! ممنونم عارفه جونم!

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ای جونم شبو جونم عزیزم حتما این مدلی‌ هم امتحان کن خوشمزه هست خیلی‌ زیاد .

      حذف
  5. من تا حالا نخوردم عارفه جون ، اما شنیدم که خوشمزه است ، نوش جونت باشه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. الهام جون شنیدم بازار بهجت آباد داره تو فصلش . جات خالی‌ دوستم .

      حذف
  6. fennel be farsi Raziyaneh ast. dar Iran bishtar tokhme raziyaneh ya aragh ann masraf mishavad. Melan

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ملان جون دقیقنا درست میگی‌ عزیزم به فارسی همون رازیانه میشه که این ریشه گیاه رازیانه هست . مرسییییییییی عزیزم .

      حذف
  7. من همیشه فقط از دور نیگاش میکردم حالا که میگی مزه کرفس میده با این دستوری که گذاشتی حتما باید درست کنم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سالومه جون حتما برو سراغش که خیلی‌ خوشمزه هست میتونی‌ با کرفس نصف به نصف هم تو خورش بریزی . از الان نوش جونت عزیزم .

      حذف
  8. merci Arefeh jun hatman emtehan mikonam nemidunestam Fenchel khamesh ham tu salat estefadeh mishe mamnun azat

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. قربونت هما جون . از الان نوش جونت عزیزم .

      حذف
  9. سلام عارفه جان, خواستم بدونم می دونی
    Arrowroot
    چیه و باش چیا میشه درست کرد؟
    اینجا که من هستم به وفور هست و همه هم همیشه ازش می خرن
    ولی نمی دونم باش چی میشه درست کرد
    اول فکر کردم همین فنل هست
    اما ظاهرش چیزی بین فنل و شلغمه!
    قربانت. سارا

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سارا جون این من اینجا ندیدم . رفتم تو گوگل سرچ کردم دیدم که انگار با اون سوپ درست می‌کنند یا ورقه نازک مثل چیبس سرخ می‌کنند . اینجور که دیدم ریشه گل هست که ما تو شمال به اون گل بابا آدم می‌گفتیم . که برای من هم جالب بود که دیدم ریشه اون خوراکی هست . و نکته جلب دیگه اینکه خیلی‌ آرد این ریشه برای پختن کیک و کوکی و نان و مافین استفاده میشه .

      حذف
    2. ممنون عارفه جون. از جواب کامل و جامعی که دادی. اینجا توی محله چینی هاش پر از ریشه هست. اوناع و اقسام! همشونم پرطرفدارند! خیلی دلم می خواد بدونم هر کدوم چیه و باش چی می شه درست کرد.
      حالا باید برم دنبال این فنل :)

      حذف
    3. عارفه جون, میشه عکس واضح تری از این فنل یا ریشه رازیانه هم بذاری؟

      حذف
    4. قربونت عزیزم . میتونی‌ تو گوگل(Fenchel)بنویسی‌ و عکسش‌ رو ببینی‌ عزیزم .

      حذف
  10. na dustane aziz in risheh shevid hast

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نه عزیز دلم من از نزدیک ریشه شیوید توی خاک بود دیدم هم ریشه رازیانه . چون مامانم هر دو تای اونها رو میکاشت .این ریشه رازیانه هست .

      حذف
  11. salam
    man ino dorost kardam kheili khoob bood. taghriban mesle karafs mishe chon nana jafari dare albate ba taame motefavet. vali khoob bood kheili. risheye shevid ham nist chon booye kheili tondo zanandei dare shevidaye saresh ke age ziad boo koni saret dard migire.
    mamnoon az dastoore khoobet va inke ma ro ba ye giahe jadid ashna kardi
    :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. محبوبه جون خوشحالم که دوست داشتی عزیزم . نوش جونتون باشه .

      حذف
  12. سلام .من به روش دیگه ای درست کردم.با پیاز داغ ، گوشت قلقلی, ساقه و برگ رازیانه را تفت دادم ، رب گوجه زدم ، تنگ آب گرفتم ، فوق العاده خوشمزه و خوش ظاهر.روش شما هم حتما امتحان می کنم.سپاسگزار

    پاسخحذف