۱۳۹۱ مرداد ۱۸, چهارشنبه

بامیه



مواد لازم :

آرد ۱ پیمانه
آب  ۱ پیمانه
تخم مرغ  ۳ عدد
کره ۱ قاشق سوپ خوری
شربت بار ۲ قاشق سوپ خوری
گلاب ۱ قاشق چایی خوری


مواد لازم برای شربت بار :
شکر ۲۵۰ گرم
آب ۱۵۰ گرم
گلاب ۱ قاشق سوپ خوری
زعفران غلیظ آب شده ۱ قاشق چایی خوری
جوهر لیمو ۱/۴ قاشق چایی خوری



 طرز تهیه :
آب را همراه کره و شربت بار و گلاب را در قابلمه مناسبی بریزید سپس روی حرارت بگذارید تا به جوش آید . بمحض اینکه جوش آمد آرد را بیکباره بریزید خوب هم بزنید تا یک خمیر یکدست بدست آید روی حرارت کم به مدت تقریبی ۱۵ دقیقه خمیر را بپزید . بعد از این مدت زمان دهید تا خمیر در دمای محیط کاملا سرد شود . بعد از اینکه خمیر سرد شد تخم مرغ را یکی‌ یکی‌ اضافه کنید خوب مخلوط کنید تا جذب خمیر شود باید خمیری بدست آید که نه شل باش و نه اینکه سفت که از قیف بیرون نیاد شاید خمیر به تخم مرغ سوم هم احتیاج داشته باشد . خمیر را در قیف با ماسوره کنگره دار بریزید . روغن فراوان در ظرف مناسبی بریزید چون باید بامیه‌ها در روغن شناور سرخ شوند سپس ظرف را روی حرارت کم بگذارید .


خمیر را که در قیف ریختید با فشار دست که به قیف وارد می‌کنید به سمت بیرون هدایت کنید به هر اندازه و مدلی‌ که دلخواه شما هست با قیچی که به روغن آغشته کردید برش دهید برای هر بار برش خمیر باید نوک قیچی چرب باشد . بامیه‌ها را سرخ کنید تا حدی که رنگ دلخواه شما ( من خیلی‌ سرخ نکردم برای اینکه توی یک روز هم بامیه و هم زولبیا رو درست کردم و دیگه خسته شده بود تحمل سرخ شدن بیشتر را نداشتم ) را بدست بیارد سپس از روغن در آورید و در شربت قرا دهید . باید بامیه گرم و شربت ولرم باشد یا بر عکس . بامیه‌ها به مدت ۲ دقیقه در شربت بمانند کافی‌ هست و باید زود از و از شربت خارج کنید .
 طرز تهیه شربت  :
برای درست کردن شربت بار:  آب و شکر را به مدّت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید . بعد از خاموش کردن گلاب و زعفران و جوهر لیمو را اضافه کنید .
نکته :
شربت بار : در صنعت قنادی ایرانی به همون شربتی که برای حلوا درست میکنید شربت بار میگویند ( یعنی اسم قنادی آن هست )



۶ نظر:

  1. به به چقدر زیبا و خوشمزه دستت درد نکنه خانوم هنرمند

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. مرسییییییییییی لیلا جون . من دارم پیش شما شاگردی می‌کنم عزیزم .

      حذف
  2. عاااااااااااااالی تا بی نهایت ؛ خیلی خوشگل شده و خیلی قشنگ تزئین کردی ؛ واقعا خسته نباشی دوست هنرمندم :*****

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. مرسییییییییییییییی عشقم . لطف داری عزیز دلم .

      حذف
  3. خانمی چطوری میتونم بامیای خشک یا همون بامیایی درست کنم که شهد زیادی نداره و تردتره ویک روزه هم باید خورده بشه؟ پیشاپیش از پاسخت ممنونم!

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. عزیزم میتونید همین دستور رو استفاده کنید فقط زمان بیشتری بامیه‌ها رو در روغن سرخ کنید و وقتی‌ در شهد گذاشتیشون خیلی‌ زود بار دارید تا شهد کمتری به خورد بامیه‌ها برود .

      حذف