مواد لازم :
آرد ۵۰۰ گرم
نمک ۱ و ۱/۲ قاشق چایی خوری
مایه خمیر فوری ۱ و ۱/۲ قاشق چایی خوری
شکر ۱ قاشق چایی خوری
روغن مایه ۱ قاشق سوپ خوری و ۱ قاشق چایی خوری
آب ولرم ۲۷۵ میلی لیتر
مواد لازم برای رو مال :
آرد سفید ۱ قاشق سوپ خوری
آب سرد ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه :
ابتدا تمام مواد خشک ( آرد ، نمک ، شکر ، خمیر مایه فوری ) را با هم مخلوط کنید سپس روغن مایه را اضافه کنید سپس آب ولرم را کم کم اضافه کنید خمیر را در جای گرم به مدت ۱/۵ سأعت استراحت دهید . پس از این مدت خمیر را کمی ورز دهید و چانههای مساوی بگیرید روی آنها را بپوشانید به مدت ۳۰ دقیقه دیگر استراحت دهید تا حجم خمیر ۲ برابر شود . پس از این مدت چانهها را در سینی فر که کاغذ روغنی انداختید با فاصله بگذارید روی آنها را با برس رومال سرد شده بزنید سپس با چاقو چند برش دهید . سینی را در فر از قبل گرم شده ۲۰۰ درجه به مدت تقریبی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید .طرز تهیه رومال :
برای درست کردن رومال آرد و آب را با هم مخلوط کنید بعد روی شعله ملایم قرار دهید تا بلوری رنگ و غلیظ شود .
دوستان عزیزم برای اینکه نان خوبی بپزیید به اینجا برید .
ها ا ا ا ا من منتظر این بروتچنها بودم :)))
پاسخحذفمرسی عارفه جون :**
آخه نازی گیلدا جون . آرهههههه عزیزم این همین بوقتچنی هست که برای شما درست کردم .
حذفخواهش میکنم عزیزم .
این نون رو قبلا هم گذاشته ودی دستورش رو ؟؟؟
حذفخیلی خوب شدند
نه عاطفه جون اولین بار هست که دستورش رو گذاشتم عزیزم . این نون رو تقریبا من هر یک روز در میان درست میکنم که معمولا کنار غذا هم تو عکسهام هست .
حذفمرسیییییییییییییییی عزیزم .
وااااای که چقدر این نونهات خوشگلن ، به به ؛ دستت درد نکنه ، بالاخره دستورش رو گذاشتیا :))))
پاسخحذفآرههههه رز جون بالاخره نوبتش شد . چون تزئینش پاییزی بود موند تو نوبت .
حذفخیلی ممنون عزیزم .
خیلی خیلی اشتها برانگیزه دستت درد نکنه منم باید حتما درستش کنم خبرت میکنم
پاسخحذفدستت درد نکنه
مرسییییییییییی لیلا جون . از الان نوش جونت عزیزم .
حذفسلام ـ ممنونم از دستورات عالی که در سایتتون می گذارید.
پاسخحذفمن یک سئوال داشتم خمیر مایه فوری چیست؟ میشه عکس قوطیش یا بسته ش را بگذارید. ممنونم
خواهش میکنم دوست عزیز .
حذفعزیزم خمیر مایه فوری به شکل پودری هست . اگر ایران هستید به فروشگاه لوازم قنادی برید و بگید خمیر مایه فوری میخوام خودشون راهنمایی میکنند به شما .
الهي***
پاسخحذفمن و ياد پرين انداختي عارفه جون، همه ش دلم مي خواست از نونايي كه پرين مي خورد بخورم
دستت دود نكنه عزيزم :)
ای جونم لاله جون . پس حتما این نون رو درست کن به یاد پریین ))) .
حذفمرسیییییییییییی عزیزم .
سلام عارفه جون
پاسخحذفمن از بخش ویواِر هام به وبلاگ شما رسیدم. من عاشق نانم حتما اینو امتحان می کنم.
از وبلاگتون خیلی خوشم اومد عضو شدم که کلی چیزای خوشمزه ازتون یاد بگیرم :)
سلام مریم جون
حذفعزیزم خوش اومدی پیش من . من هم از شما خیلی چیزها یاد گرفتم . خیلی وبلاگ مفیدی داری شما . حتما پیشت میام عزیزم .
عارفه جونم خیلی این نون هات خوشگل شدن. به قول آلمانی ها: sehr schön
پاسخحذفیه سوالی هم داشتم: نظرت چیه که از خمیر مایه تازه استفاده کنم؟ فکر می کنی حدودا چقدر کافی باشه عزیزم؟
خیلی ازت ممنونم!
شبو جون به قول آلمانیها vielen dank .
حذفعزیزم بله میتونی استفاده کنی . حتما میدونی خمیر مایه تازه رو باید قبل با کمی آب گرم و شکر و نمک مخلوط کنی جای گرم ۱۵ دقیقه بذاری تا عمل بیاد بید به آرد اضافه کنی به قول معروف عمل بیاریش . برای هر نیم کیلو آرد نصف خمیر مایه تازه کافی هست .
سلام عارفه عزیز
حذفخمیر مایه تازه چیه و چه جوریه؟آیا بسته بندی خاصی داره و وزنش ثابته؟ و تو ایران هم پیدا میشه؟
و اینکه چه جوری میشه عضو سایت شما شد؟ آیا باید از طریق گوگل یا یاهو عضو بشیم؟
متشکر
سلام و خسته نباشید دوست عزیز
حذفمرحله دوم که خمیر رو استراحت میدیم مهم نیست باز هم باید روی اون رو بپوشونیم و گرم نگه داریم یا اینکه لازم نیست؟
با تشکر
دوست عزیزم خمیر مایه تازه تا اونجایی که من یادم هست و من ایران بودم تو ایران نیست . ولی یک نوع خمیر مایه هست که به صورت تکهای هست اون رو حتما باید قابل از مصرف عمل بیارید و بعد در آرد بریزید . خمیر مایه تازه در خارج از کشور تو قسمت یخچالی هست و به صورت یک موکب ۴۰ گرمی هست .
حذفعزیزم در مورد عضو شدن در وبلاگم باید از طریق گوگل اینکار رو انجام بدید . ممنونم عزیزم .
سلام دوست عزیزم . ممنونم .
حذفعزیزم باید هر مرحله که نون رو استراحت میدید روی اون را بپوشانید و در جای گرم اینکار رو انجام بدید .
مرسی عزیزم از توضیحاتت! به زودی می درستمش و خبرش رو میدم!
پاسخحذفقربونت بشم عزیزم . از الان نوش جونت خانومی .
حذفبازم ممنون ، عالین
پاسخحذفنمیشه از مراحل پخت هم عکس بذاری؟؟؟
هم هیجان انگیزتره ، هم میفهمیم دقیق چیکار میکنی
مرسی
دوست عزیزم متاسفانه در حال حاضر امکان اینکار برای من مقدور نیست با این که خودم خیلی دوست دارم اینکار رو انجام بدم .
حذفخیلی ممنون عزیزم .
براى درست كردن اين نان با ارد تيره يا Dinkel Mehl دستور چيست و مخلوطى از ارد سفيد و تيره چطور خيلى ممنون از راهنما يى و سايت عالى و مفيد
پاسخحذفمریم جون من با مخلوط آرد سفید و آرد سبسدار بیشتر موافقم عزیزم . فقط وقتی آردها رو مخلوط کردی کم کم به خمیر اضافه کن تا یک خمیر یکدست که چسبندگی هم نداشته باشه بدست بیاد .
حذفسلام عارفه جون قبلا این نونو اموزش دادید من این نان را در دفترم یاداشت کردم به هر حال ممنون
پاسخحذفآرههههههه دوست عزیزم این رو دوباره شر کردم تو سفره رنگی ایرانی همراه با عکسی که یکی از دوستان درستش کرده بود . ایشالا که شما هم درست کنید و عکسش رو برام بفرستید .
حذفsalam merci az site khobeton
پاسخحذفmamnon misham agar tarze tahiye ghazaye motefavet o khoshmaze ba kado sabz ro ham bezarid
merciiii
خواهش میکنم عزیزم .
حذفچشم حتما در حل حاضر ۲تا دستور دارم از کدو سبز که یکی خورشتش هست و یکی کوکوی کدو سبز هست که میتونی تو وبلاگم پیداشون بکنی عزیزم .
alli
پاسخحذفممنونممممممم
حذف