مواد لازم :
آب ولرم ۱ پیمانه
خمیر مایه فوری ١ قاشق چایی خوری
شکر ۱ قاشق چایی خوری
نمک ۱ و ۱/۲ قاشق چایی خوری
روغن مایع ۱ قاشق سوپ خوری
آرد تقریبا ۳۵۰ گرم
طرز تهیه :
تمام مواد خشک را با هم مخلوط کنید روغن مایع را هم اضافه کنید سپس آب ولرم را کم کم بریزید خمیر را ورز دهید تا یک خمیر یکدست بدست آید . خمیر را در دمای محیط ۱/۵ سأعت استراحت دهید تا حجم آن ۲ برابر شود پس از این مدت خمیر را کمی ورز دهید و از آن چانههای یک اندازه بردارید دوباره روی چانههای را بپوشانید و ۲۰ دقیقه دیگر استراحت دهید سپس آنها را در سطح آرد پاشی شده با وردنه باز کنید داخل فر از قبل گرم شده ۲۰۰ درجه قرار دهید نباید اصلا در فر را باز کنید تا نانها خوب پف کنند نانها را بعد از پخت در سفره بپیچید تا نرم بمانند .
به به چه نون خوبی شده خیلی ام خوب پف کرده
پاسخ دادنحذفدستت درد نکنه عارفه جان و نوش جونتون ***
مرسیییییییییییی لاله جون .
حذفعارفه جون سلام
پاسخ دادنحذفخانم این نونا خیلی عالی شدند. منم خیلی دوستشون دارم.
خیلی ممنون یاسمن جون . لطف داری عزیزم .
حذفیکی از لذت بخش ترین نون درست کردناست...وقتی پف م یکنه خیلییی کیف می کنه آدم..منم درستش کردم و با فلافل خوردیم ..باز دلم خواست عارفه...خدا بگم چی کارت کنه
پاسخ دادنحذفآخ گفتی هانیه جون . وقتی به شیشه فر نگاه میکنی میبینی نونها دارند پف میکنن . چه لذتی میبره آدم . مرسییییییییییی عزیزم .
حذفای نونوای من ، عاااالی شده :))))
پاسخ دادنحذفلطف داری دوست جونم . ممنون عزیزم .
حذفبه به! اگه کوکویی , کتلتی, ... هم بزاریم کنارش چی میشه!
پاسخ دادنحذفدست گل عارفه جونم درد نکنه!
تو بیای پیشم شبو جون هر چی دوست داشته باشی درست میکنم بذاری توی این نونهای تپل بوخوری عزیزم .
حذفمرسییییییییی عزیزم .
خیلی وقته که این نان رو میخواهم تهیه کنم ، فقط به خاطر اون پوفش :))))
پاسخ دادنحذفحالا فکر کنم با این دستور دست بکار شم :))
حتما درست کن گیلدا جون خیلی راحت هست و خوشمزه .
حذفسلام خانمی مقدار خمیر مایه رو نگفتی چقدر ؟؟؟؟ مرسی اگه بگی :)
پاسخ دادنحذفدرستش کردم دوست عزیز . ۱ قاشق چایی خوری .
حذفسلام عزیزم . ببخشید فراموش کرده بودم . الان ویرایش کردم نوشتم . مرسیییییییییی از توجهتون دوست عزیزم .
پاسخ دادنحذفممنونم خیلی عالی بود
پاسخ دادنحذفخوش اومدی مهسا جون . خواهش میکنم عزیزم .
حذفعاااااااالی خانووم مرسی
پاسخ دادنحذفخواهش میکنم لیلا جونم .
حذفmamnoon,man asheghe noonam har nooni ke bashe!:P
پاسخ دادنحذفخواهش میکنم دوست عزیزم . من همینطور مخصوصا خودم بپزم و گرم و تازه بودنش رو حس کنم .
حذفآردش چه آردی هست ؟گندم؟نیاز به الک شدن هم داره؟و چقدر تو فر بمونه؟ممنون از لطفتون
پاسخ دادنحذفدوست عزیز آرد ساده سفید شیرینی پزی استفاده کردم . برای الک کردن هم بهتر که اینکار رو بکنید . خواهش میکنم .
حذفسلام عزیزم. دستت درد نکنه چقدر اینجا گرم و دلپذیره.
پاسخ دادنحذفمن عاشق نونم. به خاطر همین از چند روز پیش که عکسهای نون کنجدی رو دیدم گفتم درست می کنم. امروز هم کنجدی درست کردم هم پیتا. من همه کارها رو طبق دستور شما پیش بردم. خمیر نان کنجدی وقتی آماده شد خمیر سفتی شد. برعکس خمیر پیتا که خیلی نرم بود. مسئله اصلی اینکه هردوشون بعد از پخت حالت ترد و شکننده دارن. فکر می کنید دلیلش چیه؟
البته فر من هم اصلا فر خوبی نیست. مثلا دمای وسطش بیشتره و پیتاهایی که کنار بودن پف نکردن اما وسطی ها قشنگ پف کردن.
تازه وسط پختن پیتاها چراغ داخل فر سوخت و من دیگه نمی دیدم چه خبره!!!! :((((
سلام سمیه جون .خیلی ممنون عزیزم .
حذفعزیزم در مورد نون پیتا باید بگم همینطور که خودت گفتی فر خیلی مهم هست در پف کردنشون . کلا نون خشکی هست باید سریع توی پارچه بپیچیش تا نرم بشه . در مورد نون کنجدی هم باید بگم میزان آب خوری آردها با هم فرق میکنه اگر دیدی خیلی خمیرت سفت و قبل ورز دادن نیست کمی آب ولرم میریختی . عزیزم این رو باید بگم نون پختن اصلا کار آسونی نیست خیلی به تجربه احتیاج داره و تجربه هم با تکرار بدست میاد و خیلی پیش میاد در پختن نون شکست بخوری که خودت کم کم دستت میاد که چیکار کنی . ایشالا دفعه دیگه درست کنی و به من خبرهای خوبی بدی عزیزم .
دست گلتون درد نکنه عارفه خانوم.
پاسخ دادنحذفخواهش میکنم پروین جون .
حذفدستت در نكنه عارفه عزيز حرف ندارى
پاسخ دادنحذف