۱۳۹۳ بهمن ۲۰, دوشنبه

شیرینی نخودچی


مواد لازم : 
روغن صاف قنادی        ۲۵۰ گرم 
پودر قند      ۲۵۰ گرم 
آرد نخودچی    ۵۰۰ گرم 
پودر هل نرم     ۱ قاشق سوپ خوری 



طرز تهیه : 
شیرینی نخود چی یعنی بوی عید و سال نو !!! 
در ابتدا روغن صاف قنادی را همراه پودر قند با لیسک خوب هم بزنید . بعد پودر هل را به آن اضافه کنید آنقدر هم بزنید تا صاف و یکدست شوند . در این مرحله آرد نخودچی را کم کم اضافه کنید و هم بزنید کمی هم ورز دهید تا چسبندگی نداشته باشد در ابتدا خمیر پودری شکل هست ولی با ورز دادن درست میشود در این مرحله حتما دقت کنید که زیاد هم نزنید تا خمیر با گرمای دستتون به روغن بیفتد . خمیر را در پلاستیک بگذارید و در دمای آشپزخونه استراحت دهید این استراحت میتونه یک روز تا ۲ ساعت باشد . بعد از این مدت خمیر کمی سفت هست بهتره که خمیر را با چرخ گوشت چرخ کنید تا نرم شود یا اینکه کمی ورز دهید . سپس خمیر را لایه دو تا پلاستیک فریزر که بازش کردید از یک طرف تا بزرگ تر بشه به وسیله وردنه به قطر ۱ سانت پهن کنید سپس پلاستیک بالایی را از روی خمیر بردارید و با قالب چهار پر قالب بزنید در سینی فر کاغذ روغنی مخصوص پهن کنید و شیرینیهای قالب زده را روی آن قرار دهید .

برای تزیین هم میتونید کمی پودر پسته روی آنها بریزید و هم میتونید با کمک خلال دندان کمی زعفران غلیظ آب شده بزنید . مدل دیگه ای که میتونید درست کنید به این صورت هست که از خمیر به اندازه یک گردوی کوچیک بردارید و توی دستتون گرد کنید و با کمک ماسوره طرح بندازید که من به هر دو صورت درست کردم که این توپکها رو میتونید هم با خلال پسته یا پودر پسته یا زعفران غلیظ آب شده تزیین کنید . سپس سینی را در فر۱۶۰ درجه که از یک ربع قبل روشن کردید تا گرم شده باشد به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه قرار دهید . این شیرینی خیلی حساس هست و نباید در حین پخت تغییر رنگ دهد چون درجه حرارت فرها فرق میکند حتما از ۱۰ دقیقه به بعد چک کنید . بعد از پخت هم وقتی سینی را خارج کردید اصلا تا وقتی که شیرینیها سرد نشدند دست نزنید چون خیلی زود پودر میشوند !!!! پس وقتی کاملا سرد شدند از سینی بر دارید .
دوستان خیلی سوال میکردنند که روشن قنادی چی هست !!!!!! در ایران که خیلی راحت میشه از لوازم قنادی تهیه کرد به اسم روغن صاف قنادی . برای دوستان خارج از ایران عکس از گوگل میزارم که کدوم روغن منظورم هست .


 این عکس برای دوستانی که در کشورهای انگلیسی زبان هستند که منظورم از روغن قنادی این مدل روغن هست که من استفاده کردم .



این عکس برای دوستانی که در آلمان هستند که منظورم از روغن قنادی این مدل روغن هست که من استفاده کردم .


۲۵ نظر:

  1. تو استاد شیرینی پزی هستی عارفه جون جونم ، امسال تصمیم دارم شیرینی نخودچی درست کنم ، البته اگر آرد نخودچی مرغوب پیدا کنم ، امیدوارم بتونم مثل تو خوب دربیارم ، خسته نباشی و نوش جونتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. رزی جون خودت هم استادی عزیزممممم حتما خوب میشه عزیزم خیلی راحت هست .

      حذف
  2. به به ، عاشقشم . دست گلتون درد نکنه عارفه جون . خیلی عالیه

    پاسخحذف
  3. میتوانم به جای روغن قنادی از کره یا مارگارین استفاده کنم

    پاسخحذف
  4. ببخشید روغن صاف قنادی چه نوع روغن هست؟ از روغن معمولی مایع می تونیم استفاده کنیم؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نه متاسفانه از روغن مایع نمیتونید استفاده کنید .

      حذف
  5. عالی ست ، ممنون
    سوالی داشتم ! روغن صاف قنادی اگه در دسترس نباشه
    از روغن مایع مغز افتاب گردان میشود جایگزین شود ؟؟ یا روغن جامد مارگارین ؟؟
    با سپاس

    پاسخحذف
  6. روغن مایع بجای روغن قنادی؟؟؟؟ نـــــــــه ! فکرش رو هم نکنید

    پاسخحذف
  7. ممنون میشم اگه لطف کنید و مراحل طبخ رو طی تصویر نشون بدید.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. فعلا برام اینکار مقدور نیست دوست عزیزشما میتونید توی یوتوب بزنید و ببینید فیلم های آموزشی خوبی برای پخت شیرینی نخودچی انجا میتونید ببینید .

      حذف
  8. با سلام آرد نخود چی رو از کجا بدست بیاریم .یعنی اسم انگلیسی شو اگه ممکنه بنویسید. اگه براتون سخت نیست در قسمت مواد لازم به انگلیسی هم بنویسید. هم دیگه اینفدر سوال تکراری نخواهید داشت هم به ماها یک کمکی کرده اید. خسته نباشید :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. دوست عزیز من نمیدونم به انگلیسی چی میشه !!! ولی بیشتر آرد نخود خام ( نخود آبگوشتی ) رو فروشگاه های خارجی دارند که مورد استفاده غذاها و شیرینیهای هندی هست من به شخصه ندیدم که آرد نخودچی رو داشته باشند چون نخودچی اورجینال یک محصول کاملا ایرانی هست پس باید توی فروشگاهای ایرانی دنبالش باشید و بخرید .

      حذف
  9. واقعاعالی بود...

    پاسخحذف
  10. خیلی ممنون .برای من هم سوال بود که ارد نخود خام یا نخود بریان شده رو استفاده می کنید. به انگلیسی chickpea flour رو میدن که فکر نکنم همون ارد مورد نظرباشد. ولی توضیحات خیلی عالی است تشکر.

    پاسخحذف
  11. salam merci az recipe man vaghtee dorost kardam pof kard ya do barabar shod midoneen chera

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. والا نمیدونم چرا ؟؟؟؟؟؟؟ عجیبه خمیری که نه بکینگ پودر داره نه چیز دیگه ای پف کنه !!!!!!! شاید مشکل از روغنی بوده که استفاده کردید

      حذف
  12. با سلام. اگر شکر رو آسیاب کنیم و بخوایمم بجای پودر قند که تو قنادیا آماده میفروشن استفاده کنیم، باید اندازه اش با این مقداری که شما توی دستور گفتید متفاوت باشه ؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. همین مقدار که توی دستور گفته شده بریزید .

      حذف
  13. آرد نخودچی و ارد برنج رو از کدوم فروشگاه توی آلمان میگیرد ؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. آرد برنج کافلند و آرد نخودچی مغازه ایرانی

      حذف
  14. سلام عزیزم
    چه خوب که شما تو آلمان زندگی میکنید
    میشه بگید تو خمیر هزارلایی که تو فروشگاه هایی مثل پنی و لیدل هست آیا الکل استفاده شده یا نه؟
    چون من دوست داشتم که شیرنی زبان و پاپیونی درست کنم ولی متاسفانه میگن الکل داره خمیرش؟
    و دومین سوالم اینه که میشه یه عکس هم از خامه ای برای کیک خامه ای هاتون استفاده میکنید بزارید
    ممنون میشم

    پاسخحذف