مواد لازم :
مغز گردوی آسیاب شده ٣٥٠ گرم
ران مرغ ١/٥ کیلو
پیاز ١ عدد
رب انار به میزان لازم
نبات یا شکر به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
در ابتدا باید بگم که میدونم همه شما عزیزان بهتر از من این خورشت رو بلد هستید ولی من فقط به درخواست یک عزیزی دستور پخت این خورشت اصیل و خوشمزه ایرانی رو اینجا میزارم .
پیاز را رنده ریز و سرخ کنید وقتی که طلایی شد کمی زرچوبه را بیفزایید سپس گردوی آسیاب شده را ریخته و تفت دهید به آن مقدار مناسبی آب سرد که نباید خیلی باشد بهتر این هست که کم کم و در چند مرحله اضافه کنید . زیر حرارت را کم کنید و زمان دهید تا خورشت بجوشد و در این فاصله به خورشت هر نیم ساعت یک تیکه یخ اضافه کنید اینکار باعث میشود گردو روغنش را خوب پس دهد به قول معروف به روغن بیفتد . در این فاصله مرغ را به قطعات دلخواه در آورید و به آن نمک و زرچوبه و فلفل بزنید و در روغن سرخ کنید .
وقتی که گردو رنگش تغییر کرد و به روغن افتاد مرغ های سرخ شده را به همراه رب انار اضافه کنید . زمان دهید تا خورشت شما جا بیفتد در این فاصله از خورشت تست کنید و میزان ترشی و شیرینی این غذا کاملا ذائقه ای هست که ما شمالیها ترش را میپسندم و سایر نقاط ملس رو به شیرین .... که میتونید با انداختن یک تیکه نبات میزان ترشی و شیرینی این خورشت را تنظیم کنید . نکته دیگه اینکه به نظر شخصی من این خورشت اصیل و خوشمزه بهتر هست که با ماکیان و پرندگان مثل مرغ , بوقلمون , اردک , کبک , غاز ..... درست بشه تا با گوشت !!!! نکته دیگه اینکه میتونید برای غلظت خورش به اندازه ٣ قاشق سوپ خوری پوره کدو حلوایی به آن اضافه کنید و همینطور برای خوشمزه شدن خورشت میتونید کمی پسته هم به همراه گردو آسیاب کنید .
من عادت دارم یک عدد "به"رنده شده رو هم همراه پیاز و گردو اضافه کنم. اینکار گرمی گردو رو خنثی کرده و خوشمزه تر و مایه دارتر میشه!
پاسخحذف