مواد لازم برای داخل شکم ماهی :
سبزی معطر( جعفری ، نعنا ، چوچاق ، انار ریژه ، اوجی ) پاک شده ۳۰۰ گرم
مغز گردو ۱۵۰ گرم
رب انار ۴ قاشق سوپ خوری سر پر
پیاز ۱ عدد
سیر ۴ حبه
تخم ماهی سفید ۱ عدد ماهی ( در صورت دسترس )
زرشک یا الو به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم آب نارنج و رب نارنج به میزان لازم
ماهى سفيد يا درصورت دردسترس نبودن ماهی قزل آلا
طرز تهیه :
دوستان عزیزم سبزیهایی که توی این دستور گفتم مخصوص شمال ایران هست اگر در دسترس نبود از سبزیهایی مثل ( جعفری ، گشنیز ، کمی شوید ، نعنا ، ریحان ) استفاده کنید . سبزیها رو همراه پیاز و سیر چرخ کنید یا در غذا ساز ریخته و با هم مخلوط کنید . خیلی کم در ماهیتابه روغن مایع ریخته روی حرارت قرار دهید کمی که گرم شد سبزی چرخ شده را در آن ریخته و سرخ کنید نباید زیاد سرخ شود سپس به آن مغز گردو آسیاب شده و زرشک یا الو ( به دلخواه ) و تخم ماهی ( درصورت دردسترس ) و نمک و فلفل و رب انار را اضافه کنید خوب هم بزنید و مخلوط کنید کمی با هم تفت دهید سپس از حرارت بردارید این مرحله تفت دادن سبزی را به دلخواه میتوانید انجام دهید.
ماهی را که پولکهای ان را پاک کردید و شستید خوب خشک کنید به بدن و داخل شکم ماهی نمک و فلفل و آب نارنج يا آب ليمو بزنید توی اون رو با مواد سبزی پر کنید با نخ و سوزان بدوزید . توی این مرحله هم میتونید توی سینی فر فویل بگذارد روی آن رو چرب کنید ماهی روی اون قرار دهید سینی را در فرقرار دهید تا ماهی بپزد و یا اینکه داخل ماهیتابه روی گاز سرخ کنید و یا یک روش رژیمی اون اینکه توی ماهیتابه های که فکر کنم به هپی کال معروف هستند که بدونه روغن بگذارید و روی شعله گاز بپزید .
توی هر کدوم که پخت را انجام دادید باید در اواخر پخت اگر در دسترس داريد ( من كه نداشتم 😉 ) برس رب نارنج را به بدن ماهی بزنید تا خوب مزه دار شود . در صورت دسترس نداشتم ماهى سفيد ( مثل من كه تو عكس مبينيد ) از ماهى قزل آلا يا ماهى هاى در دسترس ديگه هم ميتونيد استفاده كنيد .
دستت درد نکنه عارفه جان, من و یاد یکی از بهترین دوستام انداختی که تو دوره دانشجویی یه ماهی سفید شکم پر رو دوتایی با هم خوردیم, صداشم در نیاوردیم:)))) یادش بخیر***
پاسخحذفخیلی ممنون لاله جون . واقعا دوران دانشجویی یکی از بهترین دوران زندگی هست با کلی خاطرات خوب و فراموش نشدنی .
حذفعارفه جون چه کردی.....بسیار خوشمزه به نظر می اد. من که هنوز شام هم نذاشتم و نشستم اینترنت بازی می کنم خودت تصور کن که چه حالی بهم دست می دهع این عکسا رو می بینم...... دستت درد نکنه گلم
پاسخحذفای جونم شف عزیزم . والا خودم هم میبینم دلم میخواد این عکس از آرشیو ایرانم بود خودم هم طاقت دیدنش رو ندارم .
حذفسلام عارفه جان، عالی بود. :)
پاسخحذفلطفا غذاهای شمالی بیشتری بهمون یاد بده. من عاشق غذاهای شمالی هستم.
(الهام)
سلام به روح ماهت عزیزم .
حذفچشم حتما اگه مواد اولیه در دسترس من باشه درست میکنم عزیز دلم . در ضمن خیلی هم در مورد دوست داشتن غذاهای شمالی خوش سلیقه هستی . واقعا خوشمزه هستند .
سلام عارفه جون بالاخره تونستم برایت مسیج بگذارم.به به من عاشق این ماهیم.مخصوصا شکر پرممنون خانمی. عارفه جون مالاتا همین غذاست؟ یا فرق میکنه؟
پاسخحذفسلامممممممم مژگان جون . خیلی خوش امدی گلم . نه عزیزم مالاتا یک داستان دیگهای داره با ماهی شکم پر متفاوت هست .
حذف